Universiteit Leiden

nl en

Astrochemica Maria Nikolayevna Drozdovskaya krijgt Gruber Foundation Fellowship

Maria Nikolayevna Drozdovskaya, promovenda aan de Sterrewacht Leiden, heeft de Gruber Foundation Fellowship toegekend gekregen, samen met Laetitia Delrez, van de Universiteit van Luik.

Drozdovskaya gaat met haar beurs na haar promotie aan de Sterrewacht Leiden de interstellaire oorsprong onderzoeken van complexe, organische moleculen in zonnestelsels, in het bijzonder in de komeet 67P Churyumov Gerasimenko. Zij zet haar werk voort aan het Center for Space and Habitability (CSH) aan de Universiteit van Bern in Zwitserland, dat nauw betrokken is bij de Rosetta-missie.

Drozdovskaya is verheugd over de toekenning van de beurs: 'Ik ben vereerd dat de Gruber Foundation mij de kans geeft de astrochemie op CSH te laten bloeien.' Zij zal haar beurs van 25.000 dollar onder andere gebruiken voor een multidisciplinaire workshop over haar onderzoeksgebied en voor outreachactiviteiten.

De toekenning van de beurs werd bekendgemaakt door de Internationale Astronomische Unie (IAU). De IAU is de internationale sterrenkundige organisatie waarvan 10.000 professionele astronomen uit bijna 100 landen lid zijn.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.