Universiteit Leiden

nl en

Jarich Oosten, emeritus hoogleraar Antropologie, overleden

Toch onverwacht is op zondag 15 mei 2016 onze voormalige collega prof.dr. Jarich Oosten overleden.

Jarich werkte van 1970 tot 2007 op het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie als medewerker, UHD, hoogleraar en wetenschappelijk directeur. Hij stimuleerde studenten en promovendi met zijn eruditie en originaliteit.

Vooral zijn onderzoek naar de Inuit cultuur, uitgevoerd met lokale collega’s, zal van grote betekenis blijven. Alle medewerkers van het Instituut hadden baat bij zijn grote bestuurlijke ervaring en scherpzinnigheid en genoten van zijn verfijnde gevoel voor humor.

Wij wensen Nelleke, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Leiden, 17 mei 2015
Faculteit der Sociale Wetenschappen
Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
Bestuur en collega's

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.