Universiteit Leiden

nl en

Adele en Piazolla op Honours Concert

Musiceren en studeren gaan goed samen, bewijzen honoursstudenten van de Universiteit Leiden en TU Delft. Tijdens het jaarlijkse Honours Concert worden zij uitgedaagd zich van hun muzikaalste kant te laten zien.

Linda en Marenka Brussee, dan Joost Heijink, Anouk Looyestijn, Fokko Visser

Muziek speelt de hoofdrol

'Muziek speelt de hoofdrol in mijn leven. Door mee te doen aan het Honours Concert kan ik naast mijn studie bezig zijn met muziek', aldus Rosalia Adisti (25, MA Technology, Policy & Management), die als Indonesische student op uitwisseling is. ‘Mijn studiegenoot speelt piano. Hij wilde graag meedoen aan het concert. Hij wist dat ik van zingen hield, dus vroeg hij me of ik met hem iets wilde laten horen. Het tweede nummer dat ik zing, When We Were Young van Adele, heeft voor mij een speciale betekenis. Soms worstel ik met mijn scriptie, dan denk ik aan de tekst van het tweede couplet: a part of me keeps holding on, just in case it hasn’t gone.’

Steven van Gemert

Muzikaal

Tijdens het optreden van Adisti is de zaal één en al oor. ‘Fijn om te zien dat de honoursstudenten van de TU Delft zo muzikaal zijn’, aldus Steven van Gemert (21, Technische Natuurkunde). Als voorzitter van studievereniging Honours Programme Delft praat hij de avond aaneen. Aan het eind van de avond neemt hij zelf de gitaar ter hand. ‘Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik zelf geen muziek kan maken’, licht hij het publiek toe. Geconcentreerd zet hij zich aan Ouverture 1 van Astor Piazolla. De eenvoudige passages heeft Van Gemert onder de knie, maar de moeilijkere loopjes klinken nog niet zo soepel. ‘Ik hoop dat jullie het mooi vonden. Laat mijn gitaarlerares het maar niet horen’, besluit hij.

Linda van der Spaa

Bedankje voor docenten

Behalve studenten en geïnteresseerden zijn er ook enkele docenten aanwezig in de Frans van Hasseltzaal. ‘Het initiatief voor het Honours Concert lag oorspronkelijk bij een Leidse student’, vertelt Barbara Marx, beleidsmedewerker excellentie bij Onderwijs en Studentzaken van de TU Delft. ‘Deze student wilde de docenten van de Honours Academy op de één of andere manier bedanken. Dit is de vierde keer op rij dat het concert wordt georganiseerd.’

Marieke van Haaren, coördinator van het Honours College in Leiden: ‘Honoursstudenten zijn over het algemeen erg muzikaal. Het is leuk om een concert te organiseren als bedankje voor de docenten. En als studenten voor elkaar.’

Natuurkundig verschijnsel

Plezier hebben in muziek, daar weet Van Gemert alles van. ‘Er zijn dingen die energie kosten en dingen die energie geven’, vertelt hij. ‘Muziek maken valt voor mij in die laatste categorie. Daarom zou ik het heel gaaf vinden om gitaar spelen en natuurkunde te combineren. Muziek is ten slotte ook een natuurkundig verschijnsel.’

(Monica Preller)

Linda en Marenka Brussee, dan Joost Heijink, Anouk Looyestijn, Fokko Visser
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.