Universiteit Leiden

nl en

Simone Buitendijk naar Imperial College London

Prof.dr. Simone Buitendijk, vice-rector magnificus in het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, aanvaardt een nieuwe functie als vice-rector Onderwijs (Vice-Provost Education) aan Imperial College in Londen. Ze wordt op Imperial College aangesteld als hoogleraar Maternal and Child Health. Buitendijk begint aan haar nieuwe functie op 1 augustus van dit jaar.

Sinds 2011 behartigt Simone Buitendijk als vice-rector aan de Universiteit Leiden de portefeuilles onderwijs, promovendibeleid en diversiteit. Buitendijk blijft als hoogleraar met een nul-aanstelling verbonden aan het LUMC, onder meer met het oog op versterking van samenwerking tussen de Universiteit Leiden en Imperial College, die beide deel uitmaken van de League of European Research Universities, LERU. 
 
De Raad van Toezicht feliciteert Simone Buitendijk van harte met haar benoeming in Londen en is dankbaar voor wat zij voor de Universiteit Leiden heeft bereikt. ‘We hebben veel waardering voor haar inzet voor het onderwijs. Door haar inbreng zijn de onderwerpen kwaliteitszorg en diversiteit uitstekend op de kaart gezet. Daarvan profiteerden niet alleen de Universiteit Leiden, maar ook de overige Nederlandse universiteiten en onze LERU-partners. Daarnaast heeft Simone Buitendijk een grote bijdrage geleverd aan het uitbreiden van het honoursonderwijs, inclusief het Leiden University College The Hague. Onder haar leiding is de Universiteit Leiden in Europa een van de koplopers geworden in de ontwikkeling van MOOCs.’
 
De Raad van Toezicht gaat voor de opvolging van de vice-rector de komende tijd in gesprek met de decanen en daarnaast met de Universiteitsraad over de inbreng van studenten en personeel in de procedure. Carel Stolker, voorzitter en rector magnificus, neemt tot die tijd de portefeuilles van Simone Buitendijk waar.
 
Dr. Nout Wellink, Voorzitter Raad van Toezicht

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.