Universiteit Leiden

nl en

Psychologiestudent start crowdfunding voor promotieonderzoek naar kanker

'Wij geloven dat een sportprogramma ontwikkelen enorm waardevol is, omdat kanker een veel voorkomende en bedreigende ziekte is. Als jij dit ook gelooft, steun ons dan in het realiseren van deze missie.' Masterstudent psychologie Saskia Heijnen wil met crowdfunding haar PhD-onderzoek financieren.

Onderzoeken hoe sport de strijd tegen kanker kan versterken

'Ons doel is € 24.700,- ophalen om dit onderzoekstraject werkelijkheid te maken. We hebben de faciliteiten aan de Universiteit van Kassel en de Universiteit van Leiden, we hebben de achtergrondkennis, we hebben meerdere experts en we hebben een gedreven onderzoekster die dit graag haar dagelijkse bezigheid maakt. Alles wat we nog nodig hebben is het geld om dit onderzoek daadwerkelijk uit te voeren, en de kennis de wereld in te sturen. Maak jij hier ook je missie van?'

Steun ons

'Meer te lezen over ons project en hoe je ons kan supporten? Ga naar Start Some Good.'

Steeds meer onderzoek laat zien dat mensen die tegen kanker gestreden hebben, of die een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van kanker bijzonder veel baat hebben bij sport. Door het verlagen van oestrogeen niveaus bijvoorbeeld is cardio een beschermende factor voor vrouwen met verhoogd risico op het ontwikkelen van borstkanker. Voor mensen die al tegen kanker gestreden hebben geldt dat meer sport samengaat met lagere mortaliteit en een verbetering in algehele levenskwaliteit. 

Onze missie

Deze bevindingen lokken veel vragen uit: Welke vormen van sport hebben positieve effecten? Hoe vaak, hoe intensief en hoelang zou men moeten sporten? En hoe zit het met individuele verschillen, waar worden die door veroorzaakt, en hoe kunnen sportprogramma’s daarop aangepast worden? Hoe beïnvloed sport de kans op het terugkomen van kanker? Hoe wordt het dagelijks leven en werk beïnvloed door sport? Deze, en andere vragen, willen wij beantwoorden in een driejarig onderzoekstraject.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.