Universiteit Leiden

nl en

Voorstellen voor een veiliger Europa

Hoe kan Europa veiliger worden? Joris Voorhoeve, emeritus hoogleraar Internationale Organisaties, gaf zijn visie in een presentatie voor de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Wenen.

De Raad van de OVSE in Wenen nodigde Joris Voorhoeve uit om nieuwe voorstellen te doen voor het herstel van vrede in Europa na de oorlogen in Oekraïne en Georgië. In een voordracht op 9 maart aan de voltallige Raad van 57 regeringsdelegaties presenteerde Voorhoeve twaalf voorstellen: van het activeren van de NAVO-Rusland Raad en een nieuw verdrag over Europese veiligheid tot meer persvrijheid in de OVSE-landen. Met uitzondering van de Russische delegatie omarmden alle lidstaten de voorstellen.

De pdf van de lezing is hier beschikbaar: 

'Insecurity and Common Interests in Security'
Joris Voorhoeve, presentatie voor Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, 9 maart 2016 Wenen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.