Universiteit Leiden

nl en

Nederlands eerste feces-transplantatiebank in LUMC

Voortaan kunt u ook in Nederland ontlasting doneren. Vanaf deze maand is de Nederlandse Donor Feces Bank (NDFB) gevestigd in het LUMC.

De fecestransplantatiebank, oftewel poepbank, biedt uitkomst bij terugkerende darminfecties. Mensen met darmaandoeningen zoals de infectie Clostridium difficile zijn gebaat bij transplantatie met ontlasting van een donor met gezonde darmflora. De NDFB maakt behandeling met donorfeces makkelijker toegankelijk voor artsen en ziekenhuizen in het hele land. 

De fecesbank is het resultaat van samenwerking met het AMC, VUMC, MCH-Bronovo, het Havenziekenhuis en onderzoekers van de Universiteit van Wageningen. Lees meer over de NDFB in dit bericht van het LUMC.

(Afbeelding: darmvlokken, waaraan miljoenen bacteri├źn leven)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.