Universiteit Leiden

nl en

Psychologie proefstuderen? Heel goed te doen!

College lopen, studenten en docenten het hemd van 't lijf vragen op de informatiemarkt. Scholieren en andere psychologiestudenten in spe verdiepen zich in de studie. Wat neem je mee naar huis na een ochtend Psychologie proefstuderen? Rosa Fris: 'Psychologie in Leiden is een brede studie; dat is bijna overal heel anders.'

Rosa Fris, Uithoorn:

'Leiden is een grote studentenstad. Toch is dit geen megagroot gebouw. Ik ben benieuwd naar de mensen en de sfeer. De studie Psychologie is breed; dat is bijna overal heel anders. Ik dacht bij psychologie vooral aan zieke mensen, maar het gaat bijvoorbeeld ook over technologie en organisaties.’ Haar moeder vult aan: ‘Het is hier leuk, mooi en goed georganiseerd. De grote keuzemogelijkheid zou mij als student aanspreken. Je keuze maak je in je derde jaar.’

Nathalie Macdonald, Gouda:

‘Het is interessant om college te volgen over een robot, en hoe dat dan zit met emoties. Ik kom vandaag meer te weten over de studie, maar ook over het gebouw en de omgeving ervan en de stad Leiden.'

 

 

 

Jip Spekman en Dave Warsito, Delft:

Dave: ‘We wisten niet van elkaar dat we hier vandaag zijn. Het is fijn om samen te kunnen overleggen. Mijn interesse voor marketing en mensen beïnvloeden vind ik terug bij Economic and Consumer Psychology.

Jip: ‘we hebben allebei interesse in hersenen, cognitieve psychologie en neuropsychologie. Maar ook de sociale hersenen, zoals in het proefcollege. Dit gebouw is dichtbij het centrum. In Utrecht is het veel verder weg.' 'In Rotterdam moet je met de metro', weet Dave dan weer.

 

Yasin Öztürk, Den Haag:

‘Op het hbo, de Haagse hogeschool maatschappelijk werk en dienstverlening krijg ik ook psychologie. Dat vak prikkelt me. Handelen van mensen interesseert me, en waarom ze doen wat ze doen. Ik wil sportpsycholoog worden, of anders sociaal of klinisch psycholoog. Na mijn P wil ik overstappen, want ik wil zo hoog mogelijk grijpen.'

 

Michiel van Dijk, Leiden:

‘Psychologie is breder qua keuzemogelijkheden dan Biologie. Daar ben ik ook geweest. Het proefcollege over sociale hersenen is interessant, net als de info over neuropsychologie. Maar ook Sociale en Organisatiepsychologie spreekt me aan. Ik zie me hier wel studeren.' Zijn vader, psychologieprofessor Eric van Dijk: ‘Ik heb wel gezegd: kom eens kijken.'

 

 

Proefstuderen Psychologie

Tijdens proefstuderen volg je als een student een ochtend colleges in de collegebanken. Bij een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges. 

Studeren in Leiden - Proefstuderen Psychologie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.