Universiteit Leiden

nl en

Meiden maken kennis met Natuurkunde in Leiden: Physics Ladies’ Day

Tijdens de Physics Ladies’ Day maakten ruim 90 vrouwelijke studiekiezers uit 5 en 6 vwo, kennis met de opleiding Natuurkunde in Leiden. ‘Wat is Natuurkunde?’ en ‘Wat kun je met een diploma Natuurkunde op zak?’. Al deze vragen werden tijdens de dag beantwoord door natuurkundestudentes, docenten en alumni.

Adeline en Susanne (5 vwo)

Ook voor Adeline en Susanne (5 vwo) was dit de reden om zich aan te melden voor de Physics Ladies’ Day. ‘We weten al dat we een bètastudie willen volgen, maar welke studie het precies wordt, weten we nog niet. Dit is een goed moment om eens rond te kijken.’ Adeline: ‘Vandaag ben ik erachter gekomen dat Natuurkunde meer is dan alleen formules’. Susanne: ‘Ook voor mij is het veel duidelijker geworden wat de opleiding Natuurkunde precies is.’

 

 

Hannah en Francesca (5 vwo)

Ook Hannah en Francesca (5 vwo) zijn zich nog aan het oriënteren voor een studierichting. Hannah: ‘Ik twijfel nog tussen Geneeskunde en Natuurkunde. Vandaag heb ik tijdens het college gezien dat je Natuurkunde ook kunt combineren met andere disciplines, zoals Biologie. De opleiding is heel breed’. Francesca: ‘Wat mij tijdens de speed date-sessies opviel is dat je zo veel kanten op kunt met een diploma Natuurkunde op zak. Zo sprak ik met iemand die bij Booking.com werkt, dat had ik niet verwacht!’

 

Nynke (6 vwo)

Nynke (6 vwo): ‘Tijdens de lunch sprak ik met een van de studentes. Zij combineert de studies Sterrenkunde, Natuurkunde en Wiskunde. Tijdens de Open Dag heb ik deze presentaties ook bezocht. Goed om te weten dat je in Leiden deze studies kunt combineren, misschien hoef ik dan niet te kiezen tussen de verschillende studierichtingen.’

 

 

 

 

Aanvulling op de Open Dagen en Proefstuderen

De Physics Ladies’ Day is een aanvulling op de open dagen en het proefstuderen van de Universiteit Leiden. VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven verschillende activiteiten voor meisjes om de participatie van meisjes en vrouwen in de wereld van bèta, techniek en ICT te vergroten.

Kom kennismaken
Proefstuderen 27 november 2015

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.