Universiteit Leiden

nl en

Leiden University College in Den Haag viert eerste lustrum

Het Leiden University College The Hague (LUC) van de Universiteit Leiden bestaat 5 jaar. De Engelstalige opleiding voor excellente studenten met on-campus onderwijs is een succes. Zaterdag 10 oktober viert het LUC feest in Diligentia in Den Haag met tal van sprekers onder wie Jaap de Hoop Scheffer.

Volwassen geworden

LUC-studenten op de trappen van Anna van Buerenplein 301

Het Leiden University College The Hague (LUC) is met 5 jaar volwassen. Het LUC heeft een eigen gebouw betrokken en de eerste alumni zijn afgeleverd. Het University College is een multiculturele samenleving: 600 studenten uit tientallen landen wonen samen en volgen intensief onderwijs. De opleiding is een succes: van de studenten valt slechts 5 procent uit en meer dan tweederde studeert binnen 3 jaar af.

Engelstalige bacheloropleiding

Het Leiden University College The Hague (LUC) biedt een 3-jarige Engelstalige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences: Global Challenges voor excellente en gemotiveerde (inter)nationale studenten. Op het residentiële college in de Hofstad is er voor studenten een combinatie van studeren, wonen en sociale en maatschappelijke activiteiten. Het LUC bereidt studenten voor op toonaangevende posities in de internationale samenleving. Global Challenges, het brede, interdisciplinaire programma van het LUC, is gericht op vrede, internationaal recht en duurzaamheid.

Kritisch wereldburger

Dean Jos Schaeken van het LUC

LUC-dean prof.dr. Jos Schaeken: ‘We leren onze studenten kritisch wereldburger te zijn. Daar hoort sensitiviteit voor andere culturen bij en een tolerante, brede blik. De studenten sluiten zich niet op in hun onderwijs- en woontoren, ze gaan de stad in: ze geven les in de Schilderswijk, kijken kritisch naar de stad - wat is de bebouwing, waarom staat die hier en welk verhaal vertelt dat? - of meten op het Scheveningse strand de vervuiling.’

Arbeidsmarkt

‘Veel studenten volgen na het LUC een research master of twee masters’, aldus Schaeken. ‘Eerst een die goed aansluit bij hun uitstroomprofiel en daarna een meer specialistische. De relatief kleine groep afgestudeerden die al aan het werk is, is neergestreken in voornamelijk drie sectoren: niet-gouvernementele organisaties, de diplomatieke dienst en de creatieve industrie.’

Honoursonderwijs met een hoge waardering

De opleiding Liberal Arts & Sciences: Global Challenges behoort tot het Honoursonderwijs van de Universiteit Leiden dat open staat voor gemotiveerde en betere studenten. Er is selectie aan de poort op grond van cijferlijst en motivatie. In het Elsevieronderzoek van 2015 naar het Nederlandse hoger onderwijs staat het Leiden University College op de tweede plaats en volgens de Keuzegids Universiteiten van 2015 biedt het LUC een Top Rated Programme.

Feest in Diligentia

Het eerste lustrum wordt gevierd op de locatie waar 5 jaar geleden het Leiden University College (LUC) werd ‘geboren’: theater Diligentia aan het Lange Voorhout in Den Haag. Hier is zaterdag 10 oktober (14:30-16:30 uur) een ceremonie waaraan staf en studenten meedoen, en ook de voorvechters van het eerste uur zullen spreken. Onder hen Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, prof.dr. Simone Buitendijk, vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden, en prof.mr. Jaap de Hoop Scheffer, hoogleraar Vrede, recht en veiligheid aan de Faculteit Campus Den Haag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.