Universiteit Leiden

nl en

Kom ook naar de Nacht van Kunst & Kennis

Kom ook naar de Nacht van Kunst & Kennis op 19 september in Leiden! Twee bezoekers van vorig jaar vertellen over hun ervaringen.

Marieke van Haaren, medewerker Universiteit Leiden

Marieke van Haaren
Marieke van Haaren

'Ik ben met mijn gezin in de Hortus geweest om de lichtkunst te bekijken. Ook waren we bij een college over cafeïne, het optreden van Douwe Bob en bij het Amerikaanse cabaret in het Academiegebouw. Ik vond de lichtkunst in de Hortus erg mooi, en ik heb genoten van het ‘intieme’ optreden van Douwe Bob, met een paar honderd mensen zittend op het grasveld in de Hortus met uitzicht op de Singel. Zeer sfeervol! 

Ik heb voor dit jaar nog geen kaarten besteld (ik ben meer een last-minute planner) maar het programma ziet er wel weer aansprekend uit. Als ik ga, ga ik naar een aantal muziekoptredens, en ik zou zeker de lichtkunst in de Hortus weer gaan bekijken. Ook de Ode aan de Fantast, de Volmaakte mens met Bas Heijne, Eten in het donker en de Grote Voedselshow lijken me erg leuk. Het wordt nog puzzelen om alles te kunnen zien!’

Heino Walbroek, alumnus geschiedenis

Heino Walbroek
Heino Walbroek

'Ik heb de lezingen- annex discussie-cyclus in 't Academiegebouw bezocht en de uiterst sfeervolle bijdrage van Douwe Bob in de Hortus bijgewoond. Ook ben ik naar de voordracht van Daan Roosegaarde geweest en heb ik een migraine-meeting met Michel Ferrari beluisterd. En ik heb een optreden van Spinvis bezocht. Ik vond de afwisseling van toegankelijke en inspirerende kennis én muziek een fijne invulling van een avondje uit. Zeker in het sfeervolle centrum van Leiden. 

Het optreden van Douwe Bob vond ik door het bijzondere karakter, mede ingegeven door de locatie, het leukste onderdeel. Ik heb mijn ticket voor de editie 2015 alweer besteld, inclusief alumni-arrangement. Dan ga ik zeker naar Herman Brusselmans, de Universiteit van de Leek, Mister & Mississippi en Palio Superspeed Donkey.’

(18 september 2015 - CR)

Kom ook naar de Nacht van Kunst & Kennis!

Ook zin om je een avond onder te dompelen in de wereld van wetenschap en kunst? Koop nu je  kaartje voor de Nacht van Kunst & Kennis op 19 september. Bekijk hier het  programma van de nacht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.