Universiteit Leiden

nl en

Buitenlandse studenten van start met bijwonen Opening Academisch Jaar

Honderden nieuwe studenten van de Universiteit Leiden woonden de opening van het academisch jaar 2015-2016 bij. Ze kwamen uit alle hoeken van de wereld naar Leiden voor de start van een nieuwe studie. Portretten van nieuwkomers.

Ketevan Tateshvili

Ketevan Tateshvili komt uit Georgië en gaat de master European & International Business Law doen. Ze heeft hiervoor een beurs van de Universiteit Leiden gekregen en net het bijbehorende LExS-certificaat uitgereikt gekregen. ‘I had my first class today and it met all my expectations. Your country is like a holy land for law students, with all the institutions and resources in The Hague. ‘

 

Neilabh Sinha

Neilabh Sinha komt uit India en gaat de research master Colonial and Global History doen met een LExS-beurs. ‘This is my second year in Leiden, and ik spreek al een beetje Dutch. Ik verheug me op mijn master.’

 

Thanat Preeyanont

Thanat Preeyanont komt uit Thailand en gaat ook de research master Colonial and Global History doen met een LExS-beurs. ‘I like the city of Leiden, it is small and safe and I can go everywhere on my bike.’

 

Martyna Ewa Kopicz en Chiaki Takenouchi

Martyna Ewa Kopicz uit Polen en Chiaki Takenouchi uit Japan gaan allebei met een LExS-beurs in Leiden een master doen. Martyna (European & International Business Law): ‘I arrived yesterday and I had my first lecture this morning. It was good!’ Chiaki (International Childrens’ Rights): ‘My masterprogramme is new, so we can influence the programme.’

 

Charlotte Zwanenburg

Charlotte Zwanenburg komt uit Arnhem en gaat Chinastudies doen. Ze wordt lid van Augustinus en gaat naar de opening met alle eerstejaarsleden. ‘Mijn motto voor komend jaar is study first, ik wil mezelf ontwikkelen – maar ook wel plezier maken.’

 

Ilse Alberts

Ilse Alberts komt uit Zutphen en gaat International Studies op de campus Den Haag studeren. Ze bezoekt de opening als eerstejaars van Augustinus. ‘Ik koos voor International Studies omdat het een brede studie is, met veel aandacht voor talen en daar houd ik van.’

 

Victor Ruiz

Victor Ruiz komt uit Mexico en gaat de master Vitality and Aging doen. Hij komt met zijn medestudenten en docenten naar de opening. ‘I came to Leiden to have a better education, a bigger scope.'

 

Reffat Ara Segufa

Reffat Ara Segufa komt uit Bangladesh en gaat ook de master Vitality and Aging doen. ‘We’re an international group , we had our introduction to the programme today and I am ready to start!’

Leiden University Excellence Scholarship programme (LExS)

 De Universiteit Leiden stelt beurzen beschikbaar voor excellente studenten van buiten de EU. Op 31 augustus kregen 61 studenten hun LExS-certificaat uitgereikt.

Informatie over de  LExS-beurzen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.