Universiteit Leiden

nl en

Bezoekers van de Nacht van Kunst & Kennis vertellen

Zien hoe gifmengster Goeie Mie haar buren en kennissen vergiftigde, een ouderdomspak aantrekken en een hapje eten in het donker. Het kan allemaal tijdens de Nacht van Kunst & Kennis op 19 september in Leiden. Drie bezoekers van vorig jaar vertellen over hun ervaringen. 'Ik heb nooit eerder zoiets bezocht.'

Mats van der Wee
Mats van der Wee

Mats van der Wee, eerstejaars Geneeskunde in Leiden (18)

‘Ik ben in de Hortus geweest om de lichtkunst te bekijken. Ook was ik bij een college over cafeïne, bij het optreden van Douwe Bob en bij het Amerikaanse cabaret in het Academiegebouw. Ik vond het cabaret heel leuk, ik heb erg gelachen. Als ik tijd heb, ga ik dit jaar waarschijnlijk weer naar de Nacht van Kunst en Kennis. Ik zou dan naar het cabaret gaan van Jan Beuving & Daan van Eijk. Ook het college van Dick Swaab en Bier-wetenschap met New Scientist lijken me erg interessant.'

 

 

Melle Tuik, alumnus en nieuwspresentator van Sleutelstad FM (48)

Melle Tuik
Melle Tuik

'Ik ben met een aantal oude Leidse studievrienden eerst lekker gaan eten. Daarna zijn we naar het Academiegebouw geweest waar we allerlei futuristische technologische ontwikkelingen hebben bewonderd én Boom Chicago aan het werk hebben gezien. We zijn bij een visueel spektakel in de Hortus geweest en naar optredens van Rita Zipora in de Lakenhal en Spinvis in museum Boerhaave. Tussen de locaties was er op straat ook van alles te zien en te doen. De nacht was super, het was een bijzonder leuke en gevarieerde avond. Er hing een heel bijzondere gezellige sfeer in de stad en er waren leuke mensen. Het is een vernieuwend concept, ik heb nooit eerder zoiets bezocht.
Ik heb onder meer geleerd dat 3D printers en drones onze toekomst gaan beïnvloeden. En dat Nederland fantastische muzikale talenten heeft! Het optreden van Rita Zipora tussen de Rembrandts in de Lakenhal, met op de rij voor mij burgemeester Lenferink en Jochem Myer, was wel heel bijzonder, én goed. Dit jaar ga ik absoluut weer Ik wil graag naar Janne Schra, zij is een geweldige zangeres, en Mister and Mississipi, Roosbeef, Herman Brusselmans... dat wordt weer lastig kiezen.’

Jolanda Liefhebber, aio geweest in Leiden (33 jaar)

Jolanda Liefhebber
Jolanda Liefhebber

'We zijn naar de wetenschappelijke demo's geweest die in het Academiegebouw stonden opgesteld, en naar de kunst die de wetenschap raakt in Museum De Lakenhal. Verder hebben we een Ig-nobel voorstelling bezocht en een nachtcollege in Museum Boerhaave gevolgd. De sfeer in de stad was ontzettend goed en ik vond het leuk om wetenschap met een grote glimlach te zien. Helaas kan ik dit jaar niet. Maar als ik zou kunnen, zou ik weer proberen om zo gevarieerd mogelijk de wetenschap én de kunst te bekijken. De diversiteit van het Festival sprak me erg aan.'

(1 september 2015 - CR)

 

 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.