Universiteit Leiden

nl en

Kom naar de derde editie van de Nacht van Kunst & Kennis!

Zien hoe gifmengster Goeie Mie aan het werk ging, een ouderdomspak aantrekken en een hapje eten in het donker. Het kan allemaal tijdens de derde editie van de Nacht van Kunst en Kennis op 19 september. Twee bezoekers van vorig jaar vertellen over hun ervaringen.

Maurice Loerakker, huisarts, alumnus geneeskunde (32 jaar)

Maurice Loerakker
Maurice Loerakker

Wat heb je vorig jaar bezocht?

‘Wij bezochten onder meer Spinvis, een college over het heelal en een voorstelling van een danser met live decor van een zandkunstenaar. We hebben ook een kijkje genomen in de gerestaureerde Sterrenwacht en de Hortus.’

Hoe vond je het?

‘Het programma was verrassend gevarieerd en kwalitatief goed. Los van opzet, maar gestructureerd genoeg om keer op keer te worden getrakteerd op iets bijzonders. De stad Leiden heeft zich weer van zijn fraaiste kant laten zien!’

Wat heb je geleerd?

‘Met name het college was inspirerend, al moet ik bekennen dat ik nu, een jaar na dato, er niet veel parate kennis meer van kan ophalen. Het ging over theorieën over zwarte gaten; het was leuk om te horen hoe veel discussie er nog gaande is over de verklaring van dit fenomeen.’

Wat vond je het leukste onderdeel?

'De som van deze avond; een heerlijke temperatuur, een prachtige, historische stad gevuld met mensen hongerig naar de volgende kunstzinnige verassing of zich lavend aan de lippen van een gepassioneerd wetenschapper.’

Ga je dit jaar weer?

‘Als ik dit jaar niet in Cuba zou zitten, had ik zeker weer uitgekeken naar een bezoek aan de Nacht van Kunst en Kennis!’ 

Barbara ter Kuile, deurwaarder, alumna rechten (39 jaar)

Barbara ter Kuile
Barbara ter Kuile

Wat heb je vorig jaar bezocht?

'Ik ben in het Academiegebouw, de Hortus Botanicus en de Sterrenwacht geweest. Het was ontzettend leuk! Het was overal gezellig druk. Het bezoekende publiek was heel divers. Het was erg bijzonder dat je op tijden dat de gebouwen gesloten zijn je er opeens toch in mag. En zelfs voor dat kleine stukje Leiden (want er zijn natuurlijk nog veel meer locaties waar die nacht iets gebeurt) was er een ontzettend gevarieerd programma.’

Wat heb je geleerd?

'Verrassend vond ik dat mijn vriendinnen goed tegen g-krachten kunnen! Als de Astronautentrainer er weer staat dit jaar, moet ik het misschien ook maar eens proberen. De lichtshow met muziek in de Hortus vond ik het leukste onderdeel. Het zag er prachtig uit, het leek wel een sprookjesbos.'

Ga je dit jaar weer?

Zeker! Ik ga sowieso naar de Hortus, ik zag dat de lichtshow er weer is. En ik ga dus op zoek naar de astronautentrainer van de Space-Expo! Ook ben ik erg benieuwd naar de lezing van Herman Brusselmans. Maar ik ga vooral rondlopen op alle locaties, de sfeer opsnuiven en me laten verrassen door nieuwe dingen.’

Nacht van Kunst en Kennis extra feestelijk

De Nacht van Kunst & Kennis is dit jaar extra feestelijk, omdat de Universiteit Leiden 440 jaar bestaat! Kom op 19 september naar Leiden voor hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland. #NKK15

(25 augustus 2015 - CR)

Kom ook naar de Nacht van Kunst & Kennis!

Ook zin om je avond onder te dompelen in de wereld van wetenschap en kunst? Koop nu je  kaartje voor de Nacht van Kunst & Kennis op 19 september. Het  programma van de nacht staat nu online.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.