Universiteit Leiden

nl en

Leidse studente gekozen tot jongerenvertegenwoordiger bij UNESCO

Studente International Relations Mary Kachavos is in juni gekozen tot jongerenvertegenwoordiger bij de UNESCO, de onderwijs-, wetenschaps- en cultuurorganisatie van de Verenigde Naties.

Onderling begrip kweken

Gefeliciteerd Mary!
Gefeliciteerd Mary!

Kachavos heeft grote plannen voor de periode van twee jaar dat zij de positie mag bekleden. Een van haar speerpunten is het kweken van meer onderling begrip tussen culturen. Dat ze zich voor de verkiezing met name op dit thema heeft geprofileerd, is volgens Kachavos de belangrijkste reden dat ze is gekozen boven haar tegenstrever Omar Dweik. De keuze voor de meest geschikte kandidaat was aan jongerennetwerk NJR.

De studente groeide op in een gezin met een Grieks-Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Ze werd Grieks-orthodox opgevoed, maar ging naar een gereformeerde school. ,'Daardoor ben ik met veel culturen en religies in contact gekomen en heb ik geleerd hoe je mensen die heel verschillend denken met elkaar kan verbinden. Dat is wat de wereld nodig heeft.'

Twee scripties afmaken

Dat de jeugd inspraak krijgt is volgens Kachavos van belang voor de toekomst: 'Als jongeren nooit mogen meedoen en politiek alleen maar voor oudere mensen is, hoe kan onze generatie dan later de wereld besturen?' Aan ambitie ontbreekt het Kachavos in elk geval niet. Ze moet nog wel twee scripties afmaken, maar ze denkt niet dat dat een groot probleem wordt. 'Dit is een cadeautje van twee jaar, waarin je ontzettend leuke dingen mag doen. Die tijd wil ik ten volle benutten.'

Eerder Leidse student gekozen

Met Mary Kachavos werd nog een tweede jongerenvertegenwoordiger gekozen. Al eerder vervulde een Leidse student de functie van jongerenvertegenwoordiger bij de VN.

(16 juni 2015 / Bron: Leidsch Dagblad)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.