Universiteit Leiden

nl en

Leiden overweegt bijzondere leerstoel Workplace Pride

De Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden is van plan om een bijzondere leerstoel Workplace Pride in te stellen. De hoogleraar die de leerstoel zou bekleden gaat onderzoek doen naar de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) op de werkvloer.

Behoefte aan meer kennis

‘Hoewel we steeds meer te weten komen over diversiteit, is er nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan’, licht decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen, Hanna Swaab, toe. ‘Er is behoefte aan veel meer kennis. De bijzondere leerstoel zou onderzoeken waar LHBT’s op de werkvloer tegenaan lopen. In Nederland, maar ook in andere landen. Hoe wordt er door anderen naar hen gekeken en wat betekent dat voor hun arbeidsrelaties en manier van omgang met anderen?’

Eerste ter wereld

'Voor zover wij weten zou dit wereldwijd de eerste leerstoel zijn die zich helemaal richt op wetenschappelijk onderzoek naar de acceptatie van LHBT’s op de werkvloer’, aldus vice-rector Simone Buitendijk. ‘De Universiteit Leiden is er trots op mee te werken aan dit belangrijke en baanbrekende initiatief.’ Het is de bedoeling dat de leerstoel een samenwerking wordt met de Amsterdamse stichting Workplace Pride Foundation, die opkomt voor de belangen van LHBT’s.

(CR)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.