Universiteit Leiden

nl en

Studenten ontmoeten bedrijfsleven: Bètabanenmarkt 2015

Zo’n 650 bèta-studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden en 30 bedrijven ontmoetten elkaar tijdens de 31e editie van de Bètabanenmarkt op 18 maart 2015.

Samenwerking onderzoek en bedrijfsleven

Willem te Beest, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en voorzitter van The Bio Science Park Foundation sprak tijdens zijn openingsspeech over het belang van samenwerking tussen onderzoek en industrie. 

‘Onze studenten en alumni en zijn de bruggenbouwers tussen academici en industrie.’

Veel behoefte aan afgestudeerde bètastudenten

Harmen Jousma, directeur van de masterspecialisatie Science Based Business vertelde tijdens de introductiespeech over de behoefte op de arbeidsmarkt aan afgestudeerde bètastudenten. 

‘Je hoeft geen economie of bedrijfskunde te studeren voor een carrière in de financiële wereld. Die kennis leer je gemakkelijk ‘on the job’. En er zijn veel alumni in veel verschillende gebieden van het bedrijfsleven. Gebruik je hersenen en ontdek je passie.’

Workshops

De bezoekers konden zich inschrijven voor verschillende workshops waaronder een workshop entrepreneurship, een workshop met advies over een goed CV en hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft.

Bedrijven ontmoeten

Meer dan 30 bedrijven hadden hun stand opgezet op de bedrijvenmarkt in de Gorlaeus Laboratoria. En later op de dag waren er speed date sessies waarin studenten in gesprekken van 10 minuten 1-op-1 konden spreken met het bedrijf van hun keuze. De dag werd afgesloten met een gratis netwerkborrel voor de studenten en bedrijven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.