Universiteit Leiden

nl en

Introductie nieuwe penningmeester

Het bestuur van de VO-S zal versterkt worden door Yuen Keong Ng. Yuen zal binnenkort de taken van de penningmeester ad-interim, Lambert Swaans, gaan overnemen. Veel VO-Sers zullen zich nu afvragen wie Yuen is, daarom heeft hij speciaal voor u een korte introductie geschreven!

U zult zich vast afvragen wie ik ben en wat ik gedaan heb. Ik ben Yuen Keong Ng en ik ben in Amsterdam geboren en getogen. Ik heb aan de UvA sterrenkunde gestudeerd en na afronding van mijn doctoraalstudie ben ik in 1988 bij de Sterrewacht beland voor mijn promotieonderzoek. Met de Astroscan digitaliseerde ik fotografische platen van het lage extinctie veld Palomar-Groningen nummer 3. Voor de theoretische interpretatie van de data heb ik samengewerkt met Cesare Chiosi en Paolo Bertelli uit Padova. Ik heb een Monte-Carlo simulatie model gemaakt om stertellingen data te interpreteren. In 1994 ben ik gepromoveerd. Mijn onderzoek werd begeleid door Rudolf le Poole en Jan Lub en mijn promotor was Harm Habing.

Na mijn promotie heb ik in 1995 in Parijs als postdoc een jaar gewerkt. Ik draag een mooie herinnering aan een conferentie in Parijs mee, omdat Bodan Paczinsky daar vertelde dat hij en zijn team een fout hadden gemaakt in de interpretatie van de kleur-magnitude diagrammen uit het OGLE Project. Hierdoor kreeg ik alle ruimte om te vertellen wat mijn bevindingen waren. Daarna heb ik twee jaar als postdoc in Padova samengewerkt met Cesare Chiosi en Paolo Bertelli. De tijd in Padova was memorabel en zeer productief.

Ik heb vervolgens een jaar gewerkt bij SRON te Utrecht waar ik werkte aan SCIAMACHY. Daarna heb ik vijf jaar in Delft bij TNO TPD gewerkt aan de kalibratie van OMI, waarna ik in het onderwijs belandde. Na wis- en natuurkunde les gegeven te hebben op diverse scholen, ben ik zes jaar bij het Altra College binnen het voortgezet speciaal onderwijs blijven hangen. Ik ben betrokken geraakt bij het staatsexamen. Hier neem ik de mondelinge natuurkunde en informatica examens af en stel ik met een aantal collega’s het college schriftelijk informatica examen samen. 
Twee jaar geleden ben ik wiskunde les gaan geven aan het Amstelveen College. Vanaf 1 september werk ik in Arnhem bij het CITO en stel ik de toetsen samen voor het volgsysteem rekenen/wiskunde voor de onderbouw van het VMBO, Havo en VWO.  
  
In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met de Amsterdamse politiek namens de Partij van de Ouderen in de bestuurscommissie Zuid.

Wij willen met het bestuur VO-S-ers stimuleren regelmatig bijeen te komen om niet alleen de nieuwste ontwikkelingen en ontdekkingen over hun vakgebied horen, maar ook om vriendschappen te onderhouden. De VO-S heeft een groot netwerk dat zich niet alleen beperkt tot de Sterrenkunde, maar dat veel verder reikt!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.