Universiteit Leiden

nl en

Nummer van Leidschrift over minderheden in de eerste wereldoorlog

Het aprilnummer van Leidschrift van 2014, 'Identiteit door strijd. Migranten en minderheden ten tijde van de Eerste Wereldoorlog' bevat bijdragen van verschillende stafleden van het Instituut voor Geschiedenis.

In juni 2014 was het precies honderd jaar geleden dat de Oostenrijkse aartshertog Frans Ferdinand tijdens een bezoek aan Sarajevo werd vermoord. Met deze aanslag werd een kettingreactie in gang gezet die leidde tot het begin van de Grote Oorlog, waarin voor het eerst op wereldschaal werd gevochten. Mede door het enorme dodental, dat zorgde voor een internationaal trauma, is er al veelvuldig geschreven over de Eerste Wereldoorlog. De positie van minderheden tijdens de oorlog is echter nog relatief onderbelicht gebleven. In het aprilnummer van Leidschrift werd daarom aandacht besteed aan de invloed van de Eerste Wereldoorlog op de positie van deze etnische en religieuze minderheden.

Het aprilnummer bevat bijdragen van onder anderen: Leo Lucassen, Patrick Dassen, Marlou Schrover, Carolien Stolte en Chris Quispel.

Sociale media 

Leidschrift is ook actief op social media, zowel op Facebook als op Twitter en LinkedIn. Volg ons voor meer informatie over het nieuwe nummer of om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast vind je de laatste informatie natuurlijk ook op onze website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.