Universiteit Leiden

nl en

Twee promovendi ontvangen beurs van Stichting De Zaaier

Binnen de Academie der Kunsten in Leiden kunnen getalenteerde promovendi ondersteuning bij hun promotieonderzoek krijgen gedurende een periode van maximaal 3 jaar. In 2011 liep de termijn voor twee promovendi af. Falk Hübner promoveerde op 13 November 2013 en Miguelangel Clerc is bezig de laatste hand te leggen aan zijn proefschrift.

Binnen de Academie der Kunsten in Leiden kunnen getalenteerde promovendi ondersteuning bij hun promotieonderzoek krijgen gedurende een periode van maximaal 3 jaar. In 2011 liep de termijn voor twee promovendi af. Falk Hübner promoveerde op 13 November 2013 en Miguelangel Clerc is bezig de laatste hand te leggen aan zijn proefschrift.

In 2012 zijn vier nieuwe promovendi voorgedragen en in overleg met Prof. Frans de Ruiter, directeur van de Academie der Kunsten, heeft Stichting De Zaaier een keuze gemaakt voor twee van hen: celliste Saskia Rao de Haas en tenor Niels M.T. Berentsen. Saskia Rao de Haas onderzoekt ‘The Indian Cello: the becoming and being of an Indian musician’, waarbij zij haar eigen ontwikkeling tot Indiaas musicus beschrijft en analyseert in het licht van het in deze muziektraditie onbekende instrument cello en van de internationale positie van de klassieke Indiase muziek.

Niels Berentsen onderzoekt zangtechnieken uit de Renaissance die gebruikt werden bij liturgische vieringen om ze vervolgens in de huidige uitvoeringspraktijk te kunnen onderwijzen en toepassen. De titel van zijn onderzoek is ‘Counterpoint and Cantare super Librum, towards a practical understanding of Renaissance music making’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.