Universiteit Leiden

nl en

Stefan Penders wint Volkskrant-IISG Scriptieprijs

Dinsdagavond 10 december won de Leidse historicus Stefan Penders (25) de jaarlijkse scriptieprijs van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en de Volkskrant. Hij won de prijs voor zijn scriptie ‘Imperial waters. Roman river god art in context’.

Penders onderzocht de enorme populariteit van riviergoden op munten en in beelden tijdens het hoogtepunt van het Romeinse Rijk. Hij vroeg zich af hoe de opkomst, bloei en ondergang van dat soort kunstwerken verklaard kan worden en gebruikte daarbij inzichten uit de archeologie en de kunstgeschiedenis die hij combineerde met klassieke teksten.

Met zijn scriptie won Penders eerder al de Fruinprijs van het Instituut voor Geschiedenis. Het Instituut feliciteert Stefan Penders van harte met deze prijs! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.