Universiteit Leiden

nl en

Record aan awards voor Leiden Model United Nations in Oxford

De Leidse delegatie naar Oxford International Model United Nations (OxIMUN) heeft de beste prestatie uit haar geschiedenis neergezet. Van de 12 leden van de delegatie wisten er 7 een award binnen te slepen. Des te bijzonderder is het feit dat alle prijzen gewonnen zijn door studenten die voor het eerst aan een universitaire MUN deelnamen.

Model United Nations Conferentie

Een MUN-conferentie is een simulatie van verschillende multilaterale-instituties. Studenten nemen de rol van landvertegenwoordiger op zich in een van de vele comités, waaronder de Veiligheidsraad, UNESCO en de Internationale Arbeidsorganisatie. Leiden MUN biedt studenten een intensief voorbereidingsprogramma, waarin aandacht wordt besteed aan effectief onderhandelen, debatteren en het schrijven van resoluties. Onderdeel hiervan zijn ook het bezoeken van ambassades en internationale organisaties.

OxIMUN

OxIMUN is de meest prestigieuze MUN conferentie van Europa en trekt studenten aan van over de hele wereld. Onder meer Columbia, Cambridge en West Point Academy waren present. Naast de enerverende vergaderingen, was ook ruimte in het programma vrijgemaakt voor de gala’s en andere sociale activiteiten in het prachtige decor van de eeuwenoude studentstad.

De Leidse delegatie bestond uit een internationaal gezelschap van excellente studenten van alle mogelijke studierichtingen, waaronder rechten, geschiedenis, bestuurskunde en politicologie. De studenten werden getraind en begeleid door vijf faculty advisors. De volgende prijzen zijn door de Leidse afgevaardigden binnengehaald:

• Floris Rijssenbeek - Best Delegate Award, International Labour Organization 
• Rosalie Bunnik - Best Delegate Award, UNCTAD committee 
• Lena Vogel - Best Delegate Award, Security Council 
• Terrence Jansen - Honourable Mention Award, ECOFIN committee 
• Lilit Zeltsburg - Honourable Mention Award, SPECPOL committee 
• Paul Buckley - Honourable Mention Award, UNESCO 
• Erik Post - Honourable Mention Award, DISEC

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.