Universiteit Leiden

nl en

Sterren kijken en open dag op de Leidse Sterrewacht

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober kan er bij helder weer naar de sterren worden gekeken op de Leidse Sterrewacht aan de Witte Singel in Leiden. Bijgestaan door de leden van de Werkgroep Leidse Sterrewacht kan het publiek door de antieke sterrenkijkers kijken.

Bij slecht weer worden er rondleidingen gegeven door het historische gebouw. Op zondagmiddag heeft de Sterrewacht ook een open dag. Naast het bezoekerscentrum en de koepels, worden er speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals een ‘ontwerp je alien’ tekenwedstrijd en een sterrenquiz. Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Openingstijden Leidse Sterrewacht

  • Zaterdag 26 oktober van 20.00 tot 23.00 uur.
  • Zondag 27 oktober van 12.00 tot 22.00 uur.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.