Universiteit Leiden

nl en

NWO subsidie voor IOPS

Het 'Interuniversity Graduate School of Psychometrics and Sociometrics' (IOPS) heeft een bedrag van 800.000 euro toegekend gekregen van NWO voor het opleiden van jonge onderzoekers. Met de financiële impuls kan de onderzoeksschool vier beginnende onderzoekers de ruimte bieden om hun eigen ideeën te ontwikkelen. In totaal hebben dit jaar 18 Graduate Schools deze subsidie ontvangen. 

Universiteit Leiden is penvoerder van het IOPS. De aanvraag is ingediend door professor dr. Willem Heiser.

Vrijheid voor startende onderzoekers

Graduate Schools maken onderdeel uit van een of meerdere
universiteiten/instituten en richten zich op talentvolle
studenten met interesse in een academische carrière. Zij kunnen
al tijdens hun masterstudie op de onderzoeksscholen kennis
maken met het doen van wetenschappelijk onderzoek. De Graduate Schools kunnen de meest talentvolle studenten uit binnen- en buitenland aantrekken en daaruit de onderzoekers met de meeste potentie selecteren voor een promotieplaats. Leidse studenten, die hiervoor in aanmerking komen, zijn degenen die de MSc 'Statistical Science for the Life and Behavioural Sciences' volgen.  

De excellente onderwijs- en onderzoeksomgevingen zijn ontwikkeld naar voorbeeld van de meest succesvolle initiatieven wereldwijd.

Meer informatie

 

Laatst Gewijzigd: 09-09-2013
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.