Universiteit Leiden

nl en

Derde prijs voor Planetenreis in de Meester App-wedstrijd

De educatieve iPad-app Planetenreis heeft de derde prijs toegekend gekregen in de Meester App-wedstrijd. Meester App is een wedstrijd voor de beste ideeën en apps rondom het onderwerp ‘leren’ voor het basisonderwijs. Met deze wedstrijd worden nieuwe ideeën voor het basisonderwijs gestimuleerd en goede educatieve apps beloond in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Testpanel van 30 leerlingen

Basisschool de Fontein in Den Haag stond de hele dag in het teken van Meester App. Een groep van 30 leerlingen testte alle genomineerde apps. Een selectie van 10 ideeën werd voorgedragen aan de jury. ’s Middags reikte staatssecretaris Sander Dekker (OCW) de prijzen uit.

Spannende ontdekkingsreis door het heelal

De (educatieve) game Planetenreis voert kinderen mee op een spannende ontdekkingsreis langs de planeten van ons zonnestelsel. De speler reist via een schaalmodel van ons zonnestelsel van planeet naar planeet om er objecten te verzamelen en die mee te nemen in een raket. De objecten zijn nodig om opdrachten te kunnen uitvoeren op de acht steen- en gasplaneten, de maan én dwergplaneet Pluto. Spelenderwijs leert het kind over de eigenschappen van de planeten en de afstanden in het zonnestelsel. Einddoel van de missie: Breng het ijs van Pluto terug naar de aarde!

Encyclopedie met interessante weetjes over planeten

De game is gebaseerd op de NOVA-digibordles Zon & Planeten en op de kinderboeken over het zonnestelsel van sterrenkundejournalist Govert Schilling, die door Moon worden uitgegeven: De ontdekking van de maan, De ontdekking van de planeten, en De ontdekking van de sterren. De game biedt niet alleen een spannende reis door het heelal, maar ook een encyclopedie met daarin interessante weetjes over onze planeten.

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Prijs: € 0,89.
De app is ondersteund met een bijdrage vanuit de NWO-Spinozapremie aan prof. dr. Marijn Franx van de Universiteit Leiden. Planetenreis is ontwikkeld door Game Oven, in opdracht van NOVA en Moon.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.