Universiteit Leiden

nl en

1001 nacht in de Hortus botanicus

Arabische planten, lezingen en workshops rond de Arabische keuken en cultuur. Het 400-jarig bestaan van de leerstoel Arabisch in Leiden is aanleiding voor de Hortus botanicus om zich de hele zomer van zijn Arabische kant te tonen. Start: 25 mei.

Arabisch programma

In de Hortus maakt u kennis met de planten uit 1001 nacht. In de tentoonstelling zijn 50 planten uitgekozen met een verhaal. U kunt deze nalezen op de website of direct op uw telefoon door een qr-code in te scannen. Er is een speciale wandelroute langs planten uit Arabische gedichten en planten uit de Dioscorides. Ook ontdekt u kruiden en ingredi├źnten uit de Arabische keuken in de speciaal voor deze tentoonstelling ingerichte Arabische tuin. Lees alles over de Arabische kanten van de Hortus botanicus deze zomer.

De Materia Medica van de Griek Dioscoridis (plm. 40-90 na Chr.) is ook in het Arabisch vertaald; daarvan is een exemplaar uit de 13e eeuw bewaard gebleven. Dit boek is leidend bij de Arabische plantententoonstelling.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.