Universiteit Leiden

nl en

Cannes vertoont film Leidse PhD

De korte film Alma y Esperanza, gemaakt door promovenda Itandehui Jansen (Academy for Creative and Performing Arts) zal worden getoond op het Cannes International Film Festival in de Short Film Corner.

De korte film Alma y Esperanza, gemaakt door promovenda Itandehui Jansen (Academy for Creative and Performing Arts) zal worden getoond op het Cannes International Film Festival in de Short Film Corner.

Promotieonderzoek

De Short Film Corner is onderdeel van het Cannes International Film Festival en toont een selectie korte films uit de hele wereld van maximaal dertig minuten.

Itandehui maakte de film Alma y Esperanza als onderdeel van haar portfolio voor haar promotieonderzoek aan de Academy for Creative and Performing Arts, waar zij de politiek en esthetiek van de inheemse cinema bestudeert. De korte film werd eerder al getoond bij het Morelia International Film Festival in november 2012.

In november ontving Jansen tevens de juryprijs op het internationale filmfestival van Viña del Mar in Chili voor haar film 'El último consejo' (de laatste raad). De jury roemde de aansprekende manier waarop zij fictie en non-fictie met elkaar vermengt.

 

Alma y Esperanza

Alma y Esperanza is een korte fictionele film (16 min.) over migratie en verplaatsing. Het verhaal gaat over het jonge meisje Alma dat haar moeder verloren heeft. Met haar moeder woonde ze in een stedelijke omgeving in de Verenigde Staten. Als gevolg van het overlijden van haar moeder, verhuist Alma naar haar oma Esperanza die woont in een inheems dorp in Mexico. Hoewel Alma en Esperanza niet dezelfde taal spreken, vinden ze een manier om te communiceren en hun verdriet te delen. Itandehuis onderzoekt in deze korte film hoe een narratief verhaal verteld kan worden met weinig dialoog. Daarnaast onderzoekt de film de esthetiek van verplaatsing.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.