Universiteit Leiden

nl en

Leidse studenten 2 en 3 bij Africa Thesis Award 2012

De Leidse studenten Judith Zoetelief en Cartharine Wilson staan op de tweede en derde plaats bij de verkiezing van de beste master thesis over Afrika. Deze wereldwijde competitie van het Africa Studie Centrum telde 35 inzendingen. De prijsuitreiking is tijdens de Afrikadag op 17 november.

Master thesis

Chinese immigranten in Ghana 
Judith Zoetelief verwierf de tweede plaats met haar master thesis  Dragons in the Savannah, A Case Study of new Chinese migrants in Tamale, Ghana.Zoetelief onderzocht in haar scriptie de beweegredenen van Chinezen om naar Afrika te emigreren. Ze deed dat aan de hand van een case study van Chinese immigranten in Tamale, Ghana.

Identiteit van de Congolese Yankee 
Catharina Wilsons master thesis is getiteld  The Congolese Yankee Language and Identity among Youth in Kisangani. Om stagnatie te voorkomen en de stap naar de volwassenheid te maken, maken de Congolese Yankee steeds meer creatief gebruik van taal en discourse. Door de urbane taal Kindoubil, een variant, te spreken, proberen de Congolese Yankees hun eigen identitieit te ontwikkelen en wegen te vinden om aan marginalisatie te ontsnappen. 
Zwarte middenklasse in Zuid-Afrika 
De eerste prijs ging naar Nkululeko Mabandla, University of Cape Town voor haar thesis  Lahla Ngubo. The Continuities and Discontinuities of a South African Black Middle Class. Deze scriptie draagt bij aan het begrip van de wegen die de Zuid-Afrikaanse historische zwarte middenklasse bewandelt. Deze klasse wordt gedefinieerd aan de hand van toegang tot onderwijs en toegang tot land. 

Uitreiking Africa Thesis Award op de Afrikadag

De uitreiking is zaterdag 17 november om 14.30 uurop de Afrikadag in Amsterdam. 

(18 november 2012/CH)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.