Universiteit Leiden

nl en

Mission X: train mee met astronaut André Kuipers!

ESA-astronaut André Kuipers gaat eind december voor een half jaar naar de ruimte. Als hij in het internationale ruimtestation woont, moet hij veel sporten en gezond eten. Dat is belangrijk voor een astronaut. Wil jij net zo fit zijn als André Kuipers? Train dan met hem mee tijdens Mission X. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen.

Ruimtepak

Mission X begint in de eerste week van februari. André Kuipers geeft zelf het startschot vanuit het internationale ruimtestation ISS. Hij is natuurlijk de perfecte ambassadeur, want hij is astronaut, maar ook arts. André Kuipers roept nu al alle schoolkinderen van Nederland op om zich in te schrijven voor Mission X. Dat is heel eenvoudig en het kost niet veel tijd. Inschrijven kan tot 7 december (onderin lees je hoe dat moet).

Uithoudingsvermogen

Mission X logo

Mission X is een initiatief van verschillende ruimtevaartorganisaties in de hele wereld. Zestien landen doen mee, waaronder Amerika, Japan, Zweden, Duitsland en Frankrijk. In Nederland wordt Mission X voor de tweede keer georganiseerd door het Netherlands Space Office (NSO) in samenwerking met ESA.

Tijdens de eerste Mission X konden twaalf scholen meedoen, met in totaal bijna vijfhonderd leerlingen. Ze deden trainingsmodules waarmee punten te verdienen waren. Zo kwamen ze veel te weten over coördinatie, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen en kracht. Nu is Mission X terug. Groter, beter, met een mooiere website en een speciale boodschap van André uit de ruimte.

Sporten is belangrijk

Kindertjes3

André Kuipers nodigt álle leerlingen van groep 4 t/m 8 in heel Nederland uit om deel te nemen aan Mission X: ‘Ik hoop natuurlijk dat zoveel mogelijk kinderen in Nederland met mij meetrainen. Want gezond eten en sporten is heel belangrijk. Niet alleen voor astronauten, maar voor iedereen! Als je gezond bent heb je veel meer energie om leuke dingen te doen. En je wordt minder snel ziek.’

1e editie Mission X

Kindertjes2

De leerkrachten die met hun klas meedoen aan Mission X krijgen hiervoor ondersteuning van het NSO en ESA. Kijk nu vast op de website voor een indruk van de eerste editie van Mission X. Via deze website worden ook in de komende editie materialen beschikbaar gesteld. En teams kunnen zelf berichten insturen om te laten zien hoe het met de training gaat.

Aanmelden

Schoolklassen kunnen zich als team opgeven voor Mission X. Dat doe je zo:

  1. Verzin een mooie naam voor je team
  2. Schrijf op waarom je mee wilt doen.
  3. Maak een foto van jouw team.

Stuur dit alles in een e-mail vóór 7 december 2011 naar: Cristina Olivotto.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.