Universiteit Leiden

nl en

‘Medical Delta’: eenmalig magazine over de medische zorg van morgen

Binnen Medical Delta bundelen de TU Delft, Leids Universitair Medisch Centrum, Erasmus MC, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam reeds enkele jaren hun krachten om te werken aan oplossingen voor gezondheidsvraagstukken van vandaag en morgen.

Om de resultaten van deze vruchtbare samenwerking aan een breed publiek kenbaar te maken, brengen de kennispartners van Medical Delta een eenmalig magazine uit: ‘Medical Delta: Health Science and Technology’. Het magazine is uitgereikt tijdens de opening van het Academische Jaar van de drie participerende universiteiten.

Personalized medicine

Hoe ziet de operatiekamer van de toekomst eruit? Hoe kunnen we hartaandoeningen steeds beter op het spoor komen? En hoe komen we tot een ‘personalized medicine’, dat wil zeggen: niet meer dezelfde pil of therapie voor iedereen, maar voor elk individu de perfect toegesneden oplossing. Het is een kwestie van technologie, maar het echte geheim schuilt hem in de manier waarop die technologie wordt ontwikkeld en ingebed in de medische zorg en het fundamenteel wetenschappelijke onderzoek. Samen met de arts, de onderzoeker en de patiënt zelf.

Vijf kennisinstellingen bundelen krachten

Zuid-Holland herbergt drie universiteiten en twee universitair medische centra. Deze vijf kennisinstellingen profiteren in de Medical Delta samen met hun overheden en bioscience parken optimaal van elkaars gezamenlijke en aanvullende expertise op het gebied van de Bioscience, de gezondheidszorg en de medische technologie. De bundeling van krachten van de Zuid-Hollandse universiteiten, universitair medische centra en bedrijven biedt kansen om nationaal en internationaal vooruit te lopen en behoeften en ideeën om te zetten in een betere zorg en economische groei.

Medical Delta Cafés

Voor artsen, wetenschappers en ondernemers op het gebied van medische technologie zijn er ieder jaar een aantal Medical Delta Cafés. Steeds staat een ander thema binnen de medische technologie centraal. Experts vertellen waar de kansen liggen voor samenwerking in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve producten. Napraten met een hapje en een drankje is een vast onderdeel van een Medical Delta Café. De locatie is steeds wisselend: op de universiteit, in het ziekenhuis of bij een incubator.

Het eerstvolgende Medical Delta Café is op maandag 10 oktober in Rotterdam, thema virologie. 
Op dinsdag 6 december staat de bio-informatica centraal in Leiden

Kijk voor meer informatie op: www.medicaldelta.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.