Universiteit Leiden

nl en

800 internationale studenten bevolken tentenkamp op Sportcentrum

Van 15 tot en met 18 april overnachten 800 internationale studenten in grote legertenten op het Universitair Sportcentrum. Tijdens deze dagen is Leiden het toneel van AGORA.

AGORA is de Algemene Ledenvergadering van Europese studentenverenigingen die de belangen behartigen van een Europese studentennetwerk dat 17.000 studenten omvat. Vanuit Leiden participeert de Europese studentenvereniging AEGEE-Leiden in het netwerk.

------------------------------------------------------------------------ 

Alle Leidse studenten welkom 

Op donderdag 15 april zijn tal van nationale en Europese onderwijsinstellingen en bedrijven aanwezig op het International Study and Career Forum. Op deze dag zijn alle studenten van de Universiteit Leiden welkom. Arsenaal, 11.00 tot 16.00 uur. 
Meer informatie

------------------------------------------------------------------------

AEGEE-Leiden is ter ere van het Leidse lustrumjaar 2010 gastheer van de ledenvergadering; de vereniging viert namelijk zelf op 16 april haar 5e lustrum. 

Op AGORA staan Europese integratie en mobiliteit centraal. Daarnaast worden tal van workshops gegeven over een breed scala van onderwerpen. De vergaderingen en workshops vinden plaats bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden. 

AEGEE was in 1987 een van de belangrijkste ondersteuners van het Europese ERASMUS-uitwisselingprogramma dat toen van de grond kwam. Op 16 april van dat jaar werd de oprichting, onder het toeziend oog van Francois Mitterand, Margaret Thatcher en Helmut Kohl, bezegeld door de eerste lokale AEGEE-verenigingen: Parijs, M├╝nchen, Madrid, Londen en Leiden. AEGEE zou uiteindelijke uitgroeien tot een Europees netwerk van meer dan 250 lokale verenigingen in bijna lle studentensteden van Europa. Lokaal is AEGEE-Leiden een actieve Europese studentenvereniging. 

AEGEE belichaamt de alsmaar groeiende Europese eenwording. In tijden van populisme en polariserende politieke spanningsvelden vormt de AGORA een extra instrument om het eenwordingsgevoel meer kracht bij te zetten. Dit doet zij door te beginnen bij de Europese student.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.