Universiteit Leiden

nl en

Studenten zingen voor het Glazen Huis

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request hoort dit jaar in Leiden thuis. Dat vinden ook het studentenkoor Collegium Musicum, de internationale studentenvereniging Aegee, studentenvereniging Augustinus en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, de koepel van Leidse studentenstudentenverenigingen. Ze sloegen de handen ineen met lokale inwoners en ondernemers en namen een wervend gelegenheidsnummer op.

Naast actie-instrumenten als de website Het Glazen Huis hoort in Leiden thuis, Hyves, Twitter, speciale bierviltjes en actieposters is nu ook muziek in de strijd gegooid. Op de melodie van Beggin’ (Madcon) promoten de vaste en tijdelijke Leidenaren hun stad. Vasten – net als de dj’s doen in het Glazen Huis – heeft immers een bijzondere plek in de geschiedenis van de stad. Ook oud-student Alexander Pechtold ‘zingt’ een regeltje mee. Het filmpje is te bekijken op de website of via YouTube.

Inmiddels hebben ruim 6.000 mensen de petitie ondertekend. Onder aanvoering van ambassadeurs als Armin van Buuren (de beste dj ter wereld), Wesley Klein (winnaar Popstars 2010), Jochem Myjer (cabaretier), Jan-Jaap de Haan (wethouder Cultuur, Werk en Inkomen) en Eveline Crone (hoogleraar Universiteit Leiden) is Leiden in actie  gekomen. 

Burgemeester Henri Lenferink roept iedereen die de stad een warm hart toedraagt op om alvast mee te denken over inzamelingsacties voor het Rode Kruis waar het Glazen Huis voor zou staan. Henri Lenferink: ‘Leiden is een sociaal-maatschappelijk betrokken stad met een bijzondere historie en veel gezelligheid. Zoals ook in het gelegenheidsnummer van de studenten wordt gezegd, heeft de stad zich altijd tegen elke vorm van onrecht verzet. Het was voor ons dan ook meteen duidelijk dat de stad Leiden de beste kandidaat is voor het Glazen Huis 2010 van 3FM.’

Ideeën en initiatieven om de Leidse kandidatuur nog meer kracht bij te zetten kunnen naar glazenhuis@leidenmarketing.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.