Universiteit Leiden

nl en

Universiteit investeert fors in profileringsgebieden onderzoek

Het College van Bestuur heeft besloten de elf profileringsgebieden onderzoek van de universiteit elk een subsidie van € 1 miljoen toe te kennen over de periode 2010 tot en met 2014. Het LUMC draagt ook bij aan de subsidies in de gebieden waarin het LUMC participeert.

Het College van Bestuur heeft besloten de elf profileringsgebieden onderzoek van de universiteit elk een subsidie van € 1 miljoen toe te kennen over de periode 2010 tot en met 2014. Het LUMC draagt ook bij aan de subsidies in de gebieden waarin het LUMC participeert. 

De bestedingen van de subsidies worden gericht op het creëren van promotieplaatsen, de aanschaf van kostbare infrastructuur en het organiseren van conferenties, seminars, e.d. om onderzoekers bijeen te brengen. Door de investering zullen zo’n 35 promotieplaatsen beschikbaar komen. 

In  2009 heeft het College over de hele breedte van het onderzoek 11 profileringsgebieden aangewezen, variërend van fundamentele natuurwetenschap tot onderzoek naar taaldiversiteit.  Uitgangspunten voor de keuze van de gebieden zijn zichtbaarheid van excellent onderzoek, samenwerking over disciplinaire grenzen, maatschappelijke relevantie  en versterking van de werving in de externe geldstromen 

De profileringsgebieden zijn zorgvuldig geselecteerd; de trekkers van de gebieden zijn topwetenschappers van de Universiteit Leiden. Het College wenst zijn vertrouwen uit te spreken in de verdere ontwikkeling van de gebieden en wil met de subsidies elk profileringsgebied een goede start bieden. De subsidietoekenning is gebaseerd op door de trekkers van de profileringsgebieden ingediende plannen van aanpak. 
  
De profileringsgebieden zijn: 

 1. Asian modernities and traditions
 2. Bioscience: the science base of health
 3. Brain function and dysfunction over the lifespan
 4. Fundamentals of science
 5. Global interaction of people, culture and power through the ages
 6. Health, prevention and the human life cycle
 7. Interaction between legal systems
 8. Language diversity in the world
 9. Political legitimacy: institutions and identities
 10. Translational drug discovery and development
 11. Vascular and regenerative medicine 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.