Universiteit Leiden

nl en

Leiden Bio Science Park ontvangt Mibiton Kwaliteitscertificaat

Op woensdag 9 december kreeg het Bio Science Park in de persoon van Nettie Buitelaar, directeur van het park, het jaarlijkse Mibiton Kwaliteitscertificaat uitgereikt.

Prof.dr.ir. Evert Jacobsen, bestuurslid van Mibiton, en dr. Nettie Buitelaar, directeur van het Bio Science Park, bij de uitreiking van het Mibiton Kwaliteitscertificaat.

Mibiton is een deels door het ministerie van Economische Zaken gefinancierde stichting die onderzoek, ontwikkeling en ondernemerschap in de life science sector stimuleert. Bij voorkeur wordt geld gestoken in voorzieningen die jonge bedrijven en/of organisaties gezamenlijk kunnen gebruiken. De stichting reikt jaarlijks het Mibiton Kwaliteitscertificaat uit aan veelbelovende ondernemingen of organisaties die zich, mede met behulp van de fondsen van Mibiton, sterk hebben ontwikkeld.

Nettie Buitelaar, directeur van de Leiden Bio Science Park foundation, ontving het kwaliteitscertificaat uit handen van bestuurslid professor Evert Jacobsen van Mibiton. Nettie Buitelaar was vereerd met deze erkenning van de innovatiekracht van de bedrijven op het Leiden Bio Science Park. ‘Het kwaliteitscertificaat is een pluim op de hoed van de Leidse bedrijven die ontzettend hard en slim bezig zijn om te groeien en hun doelstellingen te bereiken; zij hebben het werk gedaan en delen in deze waardering.’ 

Het Bio Science Park kreeg het certificaat omdat Mibiton nergens zoveel investeerde als daar. Mibiton ondersteunde de afgelopen jaren de Leidse bedrijven BAC, BaseClear, Enzyscreen, Mucovax, Prosensa Therapeutics, PROXY Laboratories en ZF-screens. Het ging onder meer om een investering in een productiefaciliteit waarmee PROXY Laboratories en Prosensa Therapeutics samenwerken in de kleinschalige productie van experimentele medicijnen tegen de spierziekte van Duchenne. 

In totaal investeerde MIbiton in de periode 2000 - 2009 circa 11 miljoen in startende en jonge life science bedrijven. 
  
(15 december 2009/CH)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.