Universiteit Leiden

nl en

Hortus botanicus haalt 100.000ste bezoeker binnen

Vorig jaar lukte het net niet, dit jaar wel: op dinsdag 15 december ontving de rector van de Universiteit Leiden prof. mr. Paul van der Heijden de 100.000ste bezoeker van de Hortus botanicus Leiden. De eer viel te beurt aan Laura Bijloo uit Leiden.

Paul van der Heijden, voorzitter en rector van de Universiteit Leiden snijdt samen met 100.000ste bezoeker Laua Bijloo een taartje aan. Hortus-medewerkster Patricia Vandecasteele ziet er de lol wel van in.

Museumnacht

Bijloo kreeg een boeket en een Museumkaart overhandigd. Zij is lid van het bestuur van de Leidse Museumnacht 2010 en kwam zich met het voltallige bestuur oriënteren in de hortus. Haar bezoek kreeg een verrassend feestelijk tintje.

Top 3

Sinds het eeuwfeest in 1990 heeft de Hortus niet meer zoveel bezoekers weten te trekken. In 2008 ontving de Hortus botanicus Leiden 92.581 bezoekers en stond daarmee op de 38ste plek van de Nederlandse musea en in de top 3 van de Leidse musea. In 2007 wisten 80.598 mensen de weg te vinden naar de oudste botanische tuin van Nederland. 

Goed bezochte activiteiten

Een prachtige zomer met veel activiteiten zoals de Leidse Museumnacht, Japan@Leiden-jaar, plantenmarkten en het Hortus Festival, hebben bijgedragen aan het hoge bezoekersaantal. Ook het bezoek van de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia in april en de Japanse prins Akishino in augustus heeft veel extra publiciteit voor de universiteitstuin gegenereerd.

2010

In 2010 wil de Hortus door een verrassend programma de 100.000 bezoekers handhaven. Er wordt hard gewerkt aan 3 grote bloemenshows. In januari is de Wintertuin gevuld met 3000 bloeiende Amaryllisbloemen, tijdens Pasen wordt er samen met de Nederlandse Orchideeën Vereniging een orchideeën show georganiseerd en de zomer staat in teken van de Vleeseters. De succesvolle themawandelingen worden volgend jaar uitgebreid met een Clusiuswandeling en een kinderwandeling. 

(15 december 2009/Patricia Jacobs)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.