Universiteit Leiden

nl en

91 studenten geselecteerd voor Pre University College

Op 5 oktober aanstaande is de Kick-off van alweer het zesde PRE-jaar. 91 leerlingen van 33 scholen beginnen op die dag officieel aan hun tweejarige opleiding aan het Pre-University College.

Voor de selectie van het PRE hadden zich dit jaar 155 kandidaten aangemeld. Zij hebben brieven geschreven, cijfers getoond, tests gemaakt en gedebatteerd om de selectiecommissie te overtuigen van hun geschiktheid voor het PRE. En de commissie had het moeilijk dit jaar, met al die leerlingen met mooie brieven en goede cijfers. Na een lange vergadering is besloten dit jaar 91 van hen een plaatsje te bieden op het PRE.  

De Kick-off bestaat voor de nieuwe studenten uit twee delen. Hun middag begint met een introductieprogramma, waarbij zij elkaar en de tweedejaars PRE studenten kunnen leren kennen. Vanaf 16.00 uur begint de officiële opening in de Hooglandse kerk.  

Voor de officiële bijeenkomst zijn tevens hun ouders, overige familieleden en hun mentoren uitgenodigd. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.  

Het programma van de Kick off is als volgt:  
15.30 ontvangst in de Hooglandse kerk
16.00 aanvang programma                        
Ontvangst door de wetenschappelijk directeur prof.dr. Ton van Haaften                        
Lezing door mw.prof.dr. Naomi Ellemers ‘Eerlijk duurt het langst’                        
Toespraak door Anu ter Haar, studievereniging PREunion

17.00 afsluiting met een hapje en een drankje  

De eerstejaars PRE studenten beginnen op 26 oktober aan Blok I. In het eerste college vertellen prof.dr. Jan Kijne en dr. Jeroen van Rijen over respectievelijk wetenschapsfilosofie en logica. In april 2011 is het PRE voor deze studenten afgelopen, en zal iedereen die zijn toetsen voldoende heeft afgelegd een diploma ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.