Universiteit Leiden

nl en

Beta-onderwerpen meest gewild in Science Café

Uit recent onderzoek onder Science Café bezoekers blijkt dat bèta-onderwerpen het meest gewild zijn. Onderwerpen lopen uiteen van kernenergie tot nieuwe spelling.

Science Café Leiden is op zoek naar (nog) meer goede, enthousiaste sprekers uit de bètawetenschap. 
Mensen kunnen zich aanmelden bij info@sciencecafeleiden.nl
Meer informatie is te vinden op www.sciencecafeleiden.nl.

 

Enthousiaste wetenschappers

Sinds een half jaar zit Science Café Leiden maandelijks in de LAK foyer in de binnenstad. Een of meerdere enthousiaste wetenschappers vertellen daar over hun onderwerp, waarna er tijd is om vragen te stellen en mee te discussiëren vanuit het publiek. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk. Zie ook www.sciencecafeleiden.nl.

Onlangs was er weer een heel succesvol Science Café over de CERN deeltjesversneller, natuurwetten, zwarte gaten en quarks. Ivo van Vulpen (UD, UvA) wist een heel enthousiast en begrijpelijk verhaal neer te zetten. En op zondag 8 maart, ism Naturalis, sprak evolutiebioloog Nico van Straalen van de VU, Amsterdam over ‘Evolueert de mens nog?’. 

Wetenschappers (van AIO tot Prof) die op een enthousiaste en (voor een niet-wetenschappelijk publiek) begrijpende manier over hun onderzoek kunnen vertellen zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te werken als spreker. In een Science Café itt een wetenschappelijke conferentie presenteren blijkt overigens een hele goede oefening voor veel wetenschappers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.