Universiteit Leiden

nl en

Veritas Forum ‘Geleerd en Gelovig’ met minister-president Balkenende

Dinsdag 2 december 2008 vindt het eerste Veritas-forum aan de Universiteit van Leiden plaats. Dit gebeurt rondom de presentatie van het nieuwe boek Geleerd en gelovig – 22 wetenschappers over hun leven, werk en God, onderredactie van prof. Cees Dekker. Hierin beschrijven 22 wetenschappers hoe zij tegen de relatie tussen wetenschap en het christelijk geloof aankijken.

Het programma van het forum bestaat uit drie plenaire lezingen over de verhouding tussen geloof en wetenschap. Als hoofdsprekers zijn prof. James Kennedy (geschiedenis, Universiteit van Amsterdam), prof. Carlo Beenakker (natuurkunde, Universiteit Leiden) en dr. Peter Roelofsma (psychologie, Vrije Universiteit) uitgenodigd.  

Vervolgens is er tijdens parallelsessies ruimte voor laagdrempelige discussie met verschillende alfa-, beta- en gamma-auteurs. Tot slot zal het eerste exemplaar van Geleerd en gelovig worden aangeboden aan minister-president Jan Peter Balkenende door prof. Cees Dekker.  

Veritas heeft als doelstelling het debat over grote levensvragen terug te brengen naar  de universiteit. Om dat doel te bereiken organiseert Veritas fora waarin een disciplineoverstijgend debat wordt gevoerd. Veritas heeft een christelijke achtergrond en zal het christelijke geloof in de discussies als één van de antwoorden aanvoeren. Er wordt echter van meet af aan principieel ruimte gelaten voor andere antwoorden.  

Kijk voor meer informatie op The Veritas Forum.  

Geleerd en Gelovig; 22 wetenschappers over hun leven, werk en God’, Cees Dekker (red.), ISBN 978 900 259 5894 7, paperback, 344 blz. € 24,90 
  
(25 november 2008)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.