Universiteit Leiden

nl en

Topjaar voor Hortus botanicus

Met de komst van het Leidse echtpaar Lodder, passeerde de Hortus botanicus vanmiddag de grens van 90.000 bezoekers in 2008. Mevrouw Lodder nam een boek en een boeket in ontvangst. De rector, de prefect en de wetenschappelijk directeur vormden het ontvangstcomité.

De echtelieden kregen een boeket bloemen en het boek Drawn after Nature. De familie Lodder bezoekt de hortus zeer regelmatig; mevrouw Lodder is er wekelijks te vinden, vaak samen met haar kleinkinderen. Het bezoek van vandaag kreeg een verrassend feestelijk tintje.

Mevrouw Lodder koopt een toegangskaart

Record

Normaliter bezoeken jaarlijks zo’n 75.000 mensen de Hortus. Dat dit jaar nu 15.000 mensen méér de hortus bezochten, is voor prefect Paul Keßler reden om de vlag uit te hangen. Keßler: ‘De Hortus staat wat betreft bezoekersaantallen nu op de derde plaats van de Leidse musea. Een geweldige prestatie waar we als team trots op zijn. In vergelijking met de academische tuinen in Nederland en Europa doen we het ook meer dan redelijk. De hortus in Utrecht trekt jaarlijks zo’n 45.000 bezoekers en de Belgische plantentuin in Meise, een van de grootste plantentuinen ter wereld, ontvangt jaarlijks zo’n 60.000 betalende bezoekers.’  

De landelijke media-aandacht die er afgelopen zomer is geweest vanwege de bloei van de Reuzenaronskelk heeft bijgedragen aan het bezoekersrecord. In twee dagen tijd ontving de hortus maar liefst 6000 bezoekers. Ook de beeldententoonstelling van Dominique Benhura heeft voor extra belangstelling gezorgd: zo’n 10.000 bezoekers kwamen de beelden bekijken.

Rector magnificus en voorzitter van de Universiteit Leiden overhandigt mevrouw Lodder Drawn after Nature

2009

In 2009 wil de Hortus het record van 2008 verbreken en 100.000 bezoekers ontvangen. ‘Er wordt hard gewerkt aan een nieuw en verrassend programma. In januari is een kleurrijke Amaryllissenhow – met meer dan 3000 bloemen – te zien, er worden nieuwe wandelingen ontwikkeld, de Clusiustuin krijgt een prominentere plek achter het Academiegebouw en de succesvolle Hortus Dagen, met plantenmarkten, worden ook in 2009 georganiseerd. 2009 wordt het jaar van de ambities’, aldus Keßler.  

Ook nog bloemen van Paul Keßler, de prefect van de Hortus botanicus.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.