Universiteit Leiden

nl en

Wouter Hins

Emeritus hoogleraar Metajuridica

Naam
Prof.mr. A.W. Hins
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
a.w.hins@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-0326-6475

Wouter Hins is sinds 1 juli 2007 verbonden aan eLaw Centrum voor Recht en Digitale Technologie als hoogleraar Mediarecht

Meer informatie over Wouter Hins

Wouter Hins is sinds 1 juli 2007 verbonden aan het centrum voor Recht en Digitale Technologie, eLaw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hier werkt hij twee dagen per week als hoogleraar Mediarecht. Zijn aanstelling werd mede mogelijk gemaakt door het Leids Universiteits Fonds. 

Biografie

Wouter Hins (1952) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde er in 1978 af. Na zijn studie werkte hij onder meer als beleidsambtenaar bij het ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk en als secretaris bij de Stichting Amsterdamse Draadloze Omroep (STAD).

In 1983 werd hij docent en onderzoeker staats- en bestuursrecht bij de Universiteit van Amsterdam. Daar promoveerde hij in 1991 op de dissertatie ‘Ontvangstvrijheid en buitenlandse omroep’. In 2007 werd hij voor een dag in de week benoemd tot hoogleraar mediarecht vanwege het Leids Universiteits Fonds. Deze benoeming is door het College van Bestuur in 2012 met een tweede dag uitgebreid. 

Onderzoekgebied- en interesses

Het onderzoek van Hins gaat over uiteenlopende aspecten van het mediarecht: vrijheid van meningsuiting, privacy, Mediawet, Telecommunicatiewet en openbaarheid van bestuur.

Regelmatig annoteert hij uitspraken van nationale en Europese rechters die de media betreffen. Sommige van zijn publicaties zijn gewijd aan meer algemene vragen van staats- of bestuursrecht.

Op de website van het Amsterdamse Instituut voor Informatierecht (IVIR) zijn de mediarechtelijke publicaties van Hins vanaf 2002 te raadplegen. 

Emeritus hoogleraar Metajuridica

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.29

Contact

Publicaties

  • Universiteit van Amsterdam UHD staats- en bestuursrecht
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.