Universiteit Leiden

nl en

Verena Ly

Beleidsmedewerker

Naam
Dr. V. Ly
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
v.ly@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-8932-3065

Als beleidsmedewerker onderzoek adviseer en ondersteun ik het Instituutsbestuur van Psychologie bij het ontwikkelen, implementeren, evalueren, en bijstellen van beleid op het gebied van wetenschappelijk integriteit en onderzoekskwaliteit. Ik ben adviseur en secretaris van de Commissie Ethiek Psychologie (CEP) en de Wetenschapscommissie, en coördinator van de Erkennen & Waarderen Commissie van het Instituut Psychologie. Daarnaast faciliteer ik onderzoeksprojecten binnen het instituut door als adviseur op te treden voor onderzoeks- en beleids-gerelateerde aspecten.

Mijn missie om de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek te verbeteren en de onderzoekscultuur te bevorderen is gegroeid uit mijn persoonlijke ervaring als onderzoeker en docent. In mijn missie hecht ik waarde aan een kennis-gedreven cultuur en evidence-based beleidsontwikkeling. Ik werk dan ook graag samen met onderzoekers, beleids- en andere functionarissen die ook willen bijdragen aan deze missie.

Achtergrond

Verena Ly heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderzoek en onderwijs. Ze heeft een achtergrond in multidisciplinair onderzoek waarbij ze onder andere expertise uit de experimentele psychopathologie, neurocognitieve wetenschappen, en klinisch onderzoek heeft gecombineerd. Ze heeft een onderzoeksmaster in de Klinische en Gezondheidspsychologie afgerond aan Universiteit Leiden (2010). Hierna heeft ze met een persoonlijke NWO Mozaïek beurs haar promotieonderzoek gedaan aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2010-2014). Vervolgens heeft ze ervaring opgedaan als post-doctoraal onderzoeker en coördinator van een multicenter klinisch onderzoek bij Karakter, academisch centrum voor kinder- en jeugd psychiatrie en het Radboudumc (2014-2016). In 2016 was zij teruggekeerd naar Universiteit Leiden, eerst als Universitair Docent in de Klinische Psychologie en vanaf 2021 als beleidsmedewerker onderzoek bij het Instituut Psychologie.

Voor meer informatie, zie haar persoonlijke website.

Werkdagen

Verena werkt op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag.

Beleidsmedewerker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Instituutsbureau Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.