Universiteit Leiden

nl en

Verena Ly

Senior beleidsadviseur

Naam
Dr. V. Ly
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
v.ly@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-8932-3065

Als beleidsadviseur geeft Verena advies aan het Instituutsbestuur van Psychologie bij het ontwikkelen, implementeren, evalueren, en bijstellen van beleid.

Meer informatie over Verena Ly

Blogs

Als beleidsadviseur geeft Verena advies aan het Instituutsbestuur van Psychologie bij het ontwikkelen, implementeren, evalueren, en bijstellen van beleid. 

Verena's aandachtsgebieden liggen voornamelijk in het domein onderzoek. Echter, in haar werk is Verena ervan overtuigd dat een integrale benadering belangrijk is om de organisatie te helpen ontwikkelen.

Verena's missie om de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek te verbeteren en de onderzoekscultuur te bevorderen is gegroeid uit persoonlijke ervaringen als onderzoeker en docent. In haar missie hecht Verena waarde aan een kennis-gedreven cultuur en evidence-based beleidsontwikkeling. Verena werkt dan ook graag samen met onderzoekers, beleids- en andere functionarissen die ook willen bijdragen aan deze missie. Het universiteit brede project Empower your PhD is een voorbeeld van één van haar initiatieven.

Achtergrond

Verena Ly heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderzoek en onderwijs. Ze heeft een achtergrond in multidisciplinair onderzoek waarbij ze onder andere expertise uit de experimentele psychopathologie, neurocognitieve wetenschappen, en klinisch onderzoek heeft gecombineerd. Ze heeft een onderzoeksmaster in de Klinische en Gezondheidspsychologie afgerond aan Universiteit Leiden (2010). Hierna heeft ze met een persoonlijke NWO Mozaïek beurs haar promotieonderzoek gedaan aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2010-2014). Vervolgens heeft ze ervaring opgedaan als post-doctoraal onderzoeker en coördinator van een multicenter klinisch onderzoek bij Karakter, academisch centrum voor kinder- en jeugd psychiatrie en het Radboudumc (2014-2016). In 2016 was zij teruggekeerd naar Universiteit Leiden, eerst als Universitair Docent in de Klinische Psychologie en vanaf 2021 als beleidsmedewerker onderzoek bij het Instituut Psychologie.

Zie hier voor haar publicaties.

Werkdagen

Verena werkt van maandag tot en met vrijdag (op locatie: maandag, dinsdag, donderdag).

Senior beleidsadviseur

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Instituutsbureau Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.