Universiteit Leiden

nl en

Tim de Zeeuw

Hoogleraar Theoretische sterrenkunde

Naam
Prof.dr. P.T. de Zeeuw
Telefoon
+31 71 527 8425
E-mail
tim@strw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-4175-3474

Tim de Zeeuw is sinds 1991 Professor Theoretische Sterrenkunde bij de Universiteit Leiden en sinds 2007 de Director General bij ESO. Zijn onderzoek richt zich op de vorming, structuur en dynamica van sterrenstelsels, waaronder onze eigen, de Melkweg.

Meer informatie over Tim de Zeeuw

Tim de Zeeuw promoveerde aan de Universiteit Leiden en werkte daarna bij het Institute for Advanced Study, Princeton, en bij het California Institute of Technology. Sinds 1991 is hij hoogleraar bij de Sterrewacht Leiden.

De Zeeuw's onderzoek richt zich op de vorming, structuur en dynamica van sterrenstelsels, waaronder onze eigen, de Melkweg. In Leiden leidde hij een groep die actief is in de bouw van state-of-the-art dynamische modellen voor sterrenstelsels, en hun relatie tot hoogwaardige fotometrische en spectroscopische waarnemingen, met als doel het vaststellen van de eigenschappen van donkere materie halo's rond sterrenstelsels, het zoeken van de superzware zwarte gaten, het meten van de kinematica en dynamica van de verschillende sterpopulaties, en het uiteindelijk inzicht in het proces van de vorming van sterrenstelsels.

STRW page

Hoogleraar Theoretische sterrenkunde

  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Sterrewacht
  • Sterrewacht

Werkadres

Oort
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Kamernummer 569

Contact

Publicaties

  • ASTRO3D consortium, Australian Research Council voorzitter International Advisory Board
  • Max Planck Institute for Extraterrestrial Physics senior visiting scientist
  • NWO lid Raad van Advies van het Algemeen Bestuur
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.