Universiteit Leiden

nl en

Marc Cleiren

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. M.P.H.D. Cleiren
Telefoon
+31 6 2825 1508
E-mail
cleiren@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3138-4962

Kort CV

Marc Cleiren (1961) geeft leiding aan het Personal Development Centre (PDC) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. In het PDC geeft hij mede vorm aan het meta-curriculum van de faculteit in het Leiden My Way programma gericht op trainen en monitoren van motivatie en veerkracht in studenten en staf. Hij ontwikkelde de Learning My Way methodiek met online digitaal portfolio voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, dat vanuit het PDC  wordt ingezet bij verschillende Nederlandse (WO en andere) onderwijsinstellingen.

Als innovator/hoofddocent was hij voorheen verbonden aan het Honours College FSW. Marc werkt ook als gastdocent aan de Universiteit Utrecht (Master Management van Publieke Vraagstukken), begeleidt missie-, visie-, en implementatieprocessen in culturele en andere organisaties, en ontwikkelt programma’s voor o.a. basisschoolleerlingen, schoolleiders, en -managers. Daarnaast ontwikkelde hij nieuwe vormen van research based education voor het hoger onderwijs (REAL-Research)
.

Onderzoek

Op wetenschappelijk vlak doet hij onderzoek op het gebied van studiesucces (ontwikkelde de Studie Keuze Check voor de Universiteit Leiden), naar persoonlijke zingeving en professionele motivationele ontwikkeling, met een specialisatie in survey onderzoekstechnieken en online vragenlijstafname.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Faculteitsbureau
  • Personal Development Centre

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4C.07

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Authentis Praktijk voor onderzoek, onderwijs en zingeving
  • AZ Universiteit Leiden Intake vragenlijst kandidaat studenten Universiteit Leiden
  • -
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.