Universiteit Leiden

nl en

Kick Moors

Gast trainer / coach

Naam
Drs. C.C. Moors
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
c.c.moors@bb.leidenuniv.nl

Grant interview coaching

Begeleiden van wetenschappers die zijn uitgenodigd voor een NWO of ERC Grant interview. We richten ons op script, structuur, slides, verhaal. De presentatie en m.n. de Q & A  worden grondig ingeoefend. Aandacht wordt o.a. besteed aan de spanning wat het interview met zich meebrengt en het daarmee gepaard gaande verlies van het werkgeheugen. Hoe daar succesvol mee om te gaan is een voorwaarde voor succes.

Coaching persoonlijke effectiviteit

Aan de hand van de stappen inventariseren, analyseren, experimenteren en evalueren (casuïstiek) willen wij het volgende bereiken:

Vaak zijn problemen gelaagd en lijkt het bij elkaar teveel. Overzicht en regie verdwijnen. We zoeken het samen uit, analyseren het en richten ons de laag waar de oplossing zit. Vervolgens bedenken we experimenten waarmee geoefend kan worden in lastige situaties (casuïstiek) en het net even anders aan te lopen dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld omgaan met stress, lastige communicatiestijlen, feedback leiderschap, en 'work life balance'. De ingebrachte casuïstiek en het experiment worden weer besproken, geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. Zo wordt geleerd waar de knel zit, hoe daarmee op een andere manier om te gaan en zo meer grip te krijgen op lastige situaties.

Loopbaancoaching

We nemen vier op elkaar volgende stappen. Wie ben ik, wat wil ik, waar kan ik de nieuwe baan vinden en hoe sluit ik een sollicitatie succesvol af?

Stap 1 wordt ondersteund door de 'management drives' (motivatie) test waar om te komen tot de tweede stap, wat past mij nu echt en wat en van welke talenten generen nu de meeste energie. Vervolgens gaan we in stap 3 naar sites en vacatures kijken om te leren vacatures te 'lezen' en hoe hun netwerk te benaderen.  Ook kijken we naar de sollicitatiebrief en het cv. Als de kandidaat wordt uitgenodigd voor een gesprek bereiden we dat als laatste grondig voor met 'role play and action learning' technieken. Natuurlijk kan de kandidaat kiezen wat voor haar het belangrijkste is en zo ontstaat maatwerk.

Trainer in het University Training Programme for PhD’s. Presentation online, Networking.

Gast trainer / coach

  • Bestuursbureau
  • Human Resource Management
  • Learning & development

Werkadres

Oude UB
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.