Universiteit Leiden

nl en

Kevin Fairbairn

Onderzoeker

Naam
Dr. K.T. Fairbairn
Telefoon
+31 71 527 NVT
E-mail
k.b.fairbairn@kunsten.leidenuniv.nl

Kevin Toksöz Fairbairn is een onderzoeker aan de Academie der Kunsten.

Meer informatie over Kevin Fairbairn

Trombonist Kevin Toksöz Fairbairn treedt regelmatig op in (centraal) Europa en (het oosten van) de VS; hij is gespecialiseerd in het uitvoeren, improviseren en componeren van experimentele muziek. Zijn fascinatie voor geluid heeft geleid tot vele unieke projecten, zowel met genoteerde muziek als daarbuiten. 

Sinds 2013 treedt hij regelmatig als solist op met Klangforum Wien, en als lid van Collegium Novum Zürich. Hij werk regelmatig samen met jonge, veelbelovende componisten en maakt zich sterk voor de ontwikkeling van nieuwe, experimentele kamermuziek voor trombone. Zijn al jarenlang bestaande duo’s met muzikale bondgenoten João Carlos Pacheco (Blechtrommel) en Coleman Goepfert (Winston/Goepfert Duo) dienen als belangrijke laboratoria voor het promoten van deze muziek.

Kevin is daarnaast actief als onderzoeker, academicus, en docent. Met betrekking tot experimentele notatiesystemen die de fysieke verstrengelingen van muziek maken als uitgangspunt hebben, heeft hij masterclasses gegeven en als gastspeler optredens verzorgd aan universiteiten in de VS, Europa, en Azië. 

Hij is daarnaast een succesvolle instrumentenbouwer, gedurende lange tijd opgeleid door de professionele vakman George McCracken. Hij bespeelt naast trombone diverse andere, door hemzelf ontworpen en gebouwde instrumenten.
 

Onderzoeker

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Academie der Kunsten

Werkadres

P.J. Veth
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden
Kamernummer 1.13

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.