Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Karel Roos

Coördinator ICT


Naam K.J. Roos
Telefoon +31 71 527 3743
E-mail kroos@iclon.leidenuniv.nl

Karel Roos is ICT- en ICT&O adviseur/coördinator. Zijn expertise ligt bij online samenwerken, Blackboard, web 2.0, video (weblectures en kennisclips), ICT&O tools en social media.

Meer informatie Karel Roos

Karel Roos begon zijn loopbaan als 2e graads bevoegd docent voor wiskunde en scheikunde. Na 7 jaar zette hij 13 jaar lang zijn loopbaan voort in volwasseneneducatie en verzorgde hij onder andere gecertificeerd netwerktrainingen voor Microsoft, Novell en Lotus Domino in zowel commerciële als non-profitomgevingen, nationaal en internationaal (Engelstalig).

Daarna was hij gedurende 2,5 jaar netwerkdocent aan een ROC en heeft hij een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van competentiegericht onderwijs en ontwikkeling en uitvoering van assessments. Momenteel is hij naast adviseur/ondersteuner ICT en ICT&Onderwijszaken werkzaam als projectmedeweker E-learning, en ondersteunt hij onder andere de studenten en begeleiders van de lerarenopleiding van het ICLON. Zijn expertise ligt bij bij online samenwerken, Blackboard, web 2.0, video en social media.

Onderwijs

  • Docent wiskunde en informatiekunde lbo en havo
  • Docent Netwerkbeheer mbo (projectonderwijs, competentiegericht onderwijs)
  • Gecertificeerd trainer voor Microsoft, Novell en Lotus Domino
  • Diverse workshops en presentaties rond nieuwe ICT ontwikkelingen

Geen relevante nevenwerkzaamheden