Universiteit Leiden

nl en

Jos van der Hage

Hoogleraar Heelkunde, in het bijzonder intracurriculair onderwijs in de Heelkunde

Naam
Prof.dr. J.A. van der Hage
Telefoon
+31 71 526 4005
E-mail
j.a.van_der_hage@lumc.nl

Jos van der Hage is hoogleraar Heelkunde, in het bijzonder intra-curriculair onderwijs in de heelkunde en lid van het Divisie 1 bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast is hij lid van het bestuur van het European Society of Surgical Oncology Education and Training Committee (ESSO ETC), een Europese vereniging die zich richt op het bevorderen van de wetenschap van oncologische chirurgie.

Meer informatie over Jos van der Hage

Chirurgie

Als oncologisch chirurg houd ik mij bezig met de behandeling van patiënten met borstkanker, huidtumoren zoals melanoom en zogenaamde weke delen sarcomen. De combinatie van deze ziektebeelden is in die zin bijzonder, aangezien borstkanker een aandoening is dat erg vaak voorkomt en weke delen sarcomen behoren tot de zeldzame tumoren. Voor beide patiënten groepen wil ik mezelf maximaal inzetten door optimale klinische zorg te leveren, wetenschappelijk onderzoek te doen naar deze ziektebeelden en de nieuwe generatie artsen te onderwijzen hierin. Ik doe dit natuurlijk niet alleen, maar samen met mijn collega’s in het LUMC en daarbuiten.

Onderwijs

Tevens ben ik werkzaam als hoogleraar medisch onderwijs. Met deze functie probeer ik naast mijn klinische taken het onderwijs voor de studenten Geneeskunde, maar ook studenten met een klinisch-technologische achtergrond door middel van wetenschappelijk onderzoek te verbeteren. We proberen nieuwe innovatieve manieren van onderzoek, zoals 3D leren, te testen op een niveau waarbij we kunnen zien voor welke student het nuttig is, maar ook voor welke student het misschien niet nuttig is. Als onderdeel van het Onderwijs Expertise Centrum zijn we in staat om dit soort onderzoek met een breedveld van onderwijskundige experts op de juiste manier te kunnen uitvoeren.

Wetenschappelijke carrière

Jos van der Hage studeerde geneeskunde in Leiden en promoveerde in 2006 op zijn proefschrift over borstkanker in een vroeg stadium. Vanaf 2009 was hij werkzaam als oncologisch chirurg in het Antoni van Leeuwenhoek. In 2017 heeft hij het hoogleraarschap – heelkunde met in het bijzonder intra-curriculair onderwijs – aanvaard. De titel van zijn oratie was “Augmented reality in surgical education; Nicolaas Tulp in de 21ste eeuw”. Hij is tevens lid van de scholings- en onderwijscommissie van de European Society of Surgical Oncology.

Met onderzoek houdt Jos van der Hage zich met name bezig met onderzoek naar borstkanker, zoals prognostische factoren van borstkanker, en onderwijs. Hij doet onderzoek naar verschillende methoden van het leren van chirurgische anatomie. Dit wordt gedaan met 3D-technieken en augmented reality.

Prijzen en eervolle benoemingen

In 2006 ontving Jos van der Hage de Pfizer Travel Award van de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie. Ook ontving hij in dat jaar de Algemene Chirurgie Prijs in het Hagaziekenhuis in Den Haag.

Hoogleraar Heelkunde, in het bijzonder intracurriculair onderwijs in de Heelkunde

  • Faculteit Geneeskunde
  • LUMC - Medische Faculteit Leiden
  • Divisie 1
  • Heelkunde

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer K6-R

Contact

Publicaties

  • CASH cursus Cursus coördinator & spreker
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.