Universiteit Leiden

nl en

Joris Rotmans

Hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder technische innovaties voor nierpatiënten

Naam
Prof.dr. J.I. Rotmans
Telefoon
+31 71 526 2148
E-mail
j.i.rotmans@lumc.nl
ORCID iD
0000-0001-9682-6234

Joris (J.I.) Rotmans is hoogleraar interne geneeskunde en hoofd van de subafdeling Nierziekten van de afdeling Interne Geneeskunde. Daarnaast is hij president-elect van de Vascular Access Society, voorzitter van de Thematic Group Vascular Tissue Engineering van TERMIS, lid van de richtlijn commissie van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie en lid van het expert panel Medical devices en in vitro diagnostics van de European Medicines Agency (EMA).

Meer informatie over Joris Rotmans

Academische carrière

Joris (JI) Rotmans behaalde zijn artsexamen aan de Vrije Universiteit in 2000 en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam in 2004. De titel van zijn proefschrift was ‘Therapeutic strategies to prevent stenosis in arteriovenous grafts for hemodialysis’. Hij werd opgeleid tot internist in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en deed zijn fellowship Nefrologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum. In 2008-2009 werkte hij als postdoctoraal onderzoeker bij het Australian Institute of Bioengineering and Nanotechnology in Brisbane aan de ontwikkeling van tissue engineered bloedvaten voor hemodialyse. Sinds 2011 werkt hij als internist-nefroloog in het LUMC. Van 2018 tot 2022 was hij opleider van de differentiatie Nierziekten van de OOR Leiden en sinds 2021 is hij hoofd van de subafdeling nierziekten van de afdeling Interne Geneeskunde.

Zijn onderzoek richt zich vooral op vasculaire nefrologie, in het bijzonder de vaattoegang voor hemodialyse. Daarnaast doet hij onderzoek naar nieuwe behandelingen voor patiënten met chronische nierziekten.

Hoogleraar interne geneeskunde, in het bijzonder technische innovaties voor nierpatiënten

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Interne Geneeskunde
  • Nierziekten

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer C7Q-36

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • European Medicines Agency (EMA) Lid expert panel Medical devices en in vitro diagnostics in het domein van de nefrologie
  • Xeltis BV Adviseur mbt klinisch onderzoek naar tissue engineered bloedvaten voor hemodialyse
  • Vascular Access Society Bestuurslid Europese wetenschappelijke vereniging voor onderzoek en onderwijs
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.