Universiteit Leiden

nl en

Gerald Acho

Buitenpromovendus

Naam
G.A. Acho
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
g.a.acho@fgga.leidenuniv.nl

Acho Gerald Anji is promovendus aan het Institute of Security and Global Affairs, Universiteit Leiden. Zijn onderzoeksproject richt zich op the Localization of United Nations Security Council Resolution 1325: The Case of South West and North West Women’s Task Force, Kameroen. Zijn supervisoren zijn Prof. Joachim Koops en Dr. Vanessa Newby. Acho's onderzoeksinteresses omvatten Vrouwen, Vrede en Veiligheidsagenda in Afrika; Vrede, Veiligheid en Ontwikkeling; en de lokalisatie van vredes- en veiligheidsbeleid.

Meer informatie over Gerald Acho

Acho heeft een Master in Vredesstudies en Internationale Betrekkingen van de Katholieke Universiteit van Oost-Afrika met Onderscheiding, een B.A. in Filosofie van de Pontifical Urbaniana Universiteit, Rome. Acho werkt momenteel als Program Lead: Oost-Afrika regionaal vredesprogramma voor Arigatou International.

Acho heeft belangrijke resultaten geboekt in het integreren van vrede/conflictgevoeligheid in ontwikkeling, en tegelijkertijd doelen bereikt op het uitdagende gebied van projectcoördinatie en het opbouwen van veerkracht onder gemeenschappen die zijn getroffen door conflicten in Zuid-Soedan, Soedan, Somalië, Oeganda, Tanzania, Kenia, Ethiopië, Burundi, en DRC Congo. Acho heeft een goed begrip van de ontwikkelings- en humanitaire context in Afrika, en van het werk van niet-gouvernementele organisaties en andere spelers in de sector.

Buitenpromovendus

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • War, Peace and Justice
  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.