Universiteit Leiden

nl en

Birte Forstmann

Bijzonder Hoogleraar Neurowetenschappelijk Testen van Psychologische Modellen

Naam
Prof.dr. B.U. Forstmann
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
b.u.forstmann@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Birte Forstmann is hoogleraar op de bijzondere leerstoel 'Neuroscientific testing of psychological models'. Deze leerstoel wordt voor een periode van 5 jaar gefinancierd door het LUF, en heeft als belangrijkste doel het helpen ontwikkelen van high-field magnetic resonance imaging (MRI) onderzoek van het brein. Sinds 2013 is zij hoogleraar Neuroimaging in cognitive neuroscience aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Forstmann is sinds 2008 research fellow in het Spinoza Centrum van de UvA en hoofd van het Quantitative cognitive neuroscience lab van de UvA. Forstmann slaagde erin vele onderzoeksubsidies te verwerven, waaronder een Starting Grant van de European Research Council (ERC) en een Vidi-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

 Zij publiceerde in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften als 'Nature Neuroscience', 'PNAS' en 'The Journal of Neuroscience'.

Onderzoek Birte Forstmann

Zij doet onderzoek naar gedrags- en neurale mechanismen, en naar structurele hersenafwijkingen die ten grondslag liggen aan adaptieve cognitieve controleprocessen. Zij is in het bijzonder ge├»nteresseerd in de individuele verschillen bij besluitvorming en interferentiecontrole. Forstmann onderzoekt dit middels MRI. Daartoe combineert ze wiskundige en beschrijvende modellen met functionele MRI en diffusie tensor MRI, een relatief nieuwe, beeldvormende techniek die het mogelijk maakt om informatie over de structuur van weefsels af te beelden.

Persoonlijke website

http://www.birteforstmann.com/

 

Bijzonder Hoogleraar Neurowetenschappelijk Testen van Psychologische Modellen

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Cognitieve Psychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.